Els millors croissants de Badalona, segons els seguidors del TOT

0
9489

Amb motiu del Dia Internacional del Croissant, aquest dimarts 30 de gener, hem publicat una llista amb una selecció dels millors croissants de Badalona. La llista és el resultat d’una enquesta que vam fer a través d’Instagram, al perfil del TOT, amb una pregunta clara “On creus que fan el millor croissant de Badalona”. La participació ha sorprès a la mateixa redacció del TOT, 2.897 persones han dit la seva. Val a dir que les tres primeres posicions han estat molt ajustades. Finalment, us presentem el millor croissant de Badalona, segons els seguidors del TOT. El 30 de gener se celebra el dia internacional del croissant. La idea de celebrar aquesta data és donar a conèixer aquesta peça de pastisseria, que gaudeix de molta acceptació arreu del món.

 

Rànquing dels 5 millors croissants de Badalona, segons el TOT:

1-Forn Bertran (Carrer Canonge Baranera)

2-Bertran Mar (Carrer del Mar)

3-Las Delicias 2 (Avinguda Puigfred)

4-Turris (Francesc Layret)

5-Tartaleta (Santiago Rusiñol)

Origen del croissant El croissant és un aliment originari de Viena (Àustria), encara que moltes persones creuen que prové de França. S’elabora amb tres senzills ingredients: massa de pasta de full, llevat i mantega.

Pel que fa a la seva creació, s’han explicat moltes històries, però la que ha cobrat més força i interès és que aquest broix va ser un invent dels forners vienesos com una manera de celebrar el triomf davant l’atac de l’Imperi Otomà al segle XVII.Gràcies a l’avís dels forners, que treballaven durant la nit, la població i l’exèrcit es va poder defensar de l’atac. El gremi pastisser va crear el croissant amb forma de mitja lluna que era l’emblema utilitzat per l’Imperi Otomà.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom