Els badalonins i badalonines han de votar el nou disseny del Pont del Petroli

0
2302

Badalona ha obert aquest dilluns 20 de juny un procés participatiu per decidir quin serà el disseny final del Pont del Petroli. La votació estarà oberta a qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Badalona, des del dilluns dia 20 de juny fins al 27 de juny. Les votacions per decidir el nou disseny del Pont del Petroli es poden fer a través del web de l’Ajuntament. A més, el pròxim dissabte, d’11 h a 13 h, hi haurà un punt físic de votació al Pont del Petroli amb carpes i ordinadors.

Les dues opcions
L’empresa Enginyeria Reventós va ser contractada per l’Ajuntament per redactar el projecte de remodelació. Cal destacar que el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC ha estat fent proves per validar tècnicament les dues propostes.

El Model 1 proposa una construcció de pilons molt semblant a l’existent actualment, destacant una plataforma final en anella rodona amb una superfície de 132 metres quadrats i amb una obertura al centre de 19 metres quadrats.

El Model 2 compta amb una plataforma final de 130 metres quadrats i amb un fonament submergit del qual emergeixen dues grans columnes.

L’inici de les obres està previst per finals del segon trimestre de 2023 i duraran uns sis mesos. El pressupost que s’invertirà és d’uns 2,3 milions d’euros i caldrà ampliar l’actual partida d’inversions d’1,5 de l’AMB que hi havia destinada al Pont.

Tancat des de 2020

El gener del 2020, el temporal Glòria va colpejar amb força un dels principals símbols de la ciutat. El pont va patir danys estructurals i la part final de la passera va ser engolida per les onades. Des d’aleshores el Pont del Petroli ha estat tancat.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom