El Port de Badalona acull aquest dissabte la primera sèrie de la IV Lliga de batel interclubs

0
919

El Moll de Capitania i l’àrea de la rampa i la seva explanada adjacent acolliran el dissabte 3 de febrer a la tarda, des de les 15.30h a les 18.30h, la primera de les quatre regates que es celebraran de febrer a l’abril i que conformen la IV Lliga de batel interclubs, memorial Marc Iborra. Des del 2015 aquesta competició rep el nom del jove esportista de rem, soci del Club de Rem Badalona, que va morir el març del 2014 amb 23 anys. Des de l’any següent, la lliga de batel, que cada cop prem més força, se celebren en la seva memòria i habitualment és el seu pare qui lliura la bandera que reconeix la victòria de cada equip. La trainera que té el club també està batejada amb el seu nom. El batel és una embarcació de 4 vogadors i 1 timoner, que també té presència entre la flota dels clubs de la ciutat.

El calendari d’aquesta edició comença dissabte a Badalona, i continuarà a Palamós (24 de febrer), un altre cop a Badalona (10 de març) i acabarà a l’abril a Lloret en una data per confirmar. A la cita a Badalona, organitzada pel Club de Rem Badalona, el Club Nàutic Bétulo, el Club Natació Badalona, el Club de Rem Palamós i el Club de Rem Santa Cristina, participaran,  a més dels clubs promotores, entre d’altres, equips de Cambrils i Premià de Mar.

La competició començarà a les 15.30 per les categories de menor edat i conforme avanci la tarda, competiran -sempre en contrarellotge, i amb sortides diferenciades per 15 o 20 segons- les categories superiors. La distància també augmentarà d’acord amb els equips, de manera que  els alevins i infantils faran 400m; els cadets 1.400m i els juvenils i absoluts, 2.100 metres, és a dir, faran tres ciavogues.

La cita de dissabte a la tarda obre una temporada marcada per múltiples cites  vinculades amb el rem. No en va, l’endemà, diumenge,  se celebra una prova de remergòmetre i  durant el que queda de trimestre, el dia 10 de març la segona sèrie de la lliga de batel i el dia 17 de març la Bandera del Dimoni.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom