El jutge arxiva la denúncia de l’alcaldessa de Tiana pel llançament d’un tomàquet

0
1204

El passat 16 de setembre va tenir lloc una protesta durant el pregó de la Festa Major de Sant Cebrià de Tiana, convocada per una veïna per xarxes socials en protesta pel tancament de diversos parcs del municipi durant les nits de festa. Les persones que protestaven es van ubicar a la banda esquerra de l’escenari i la protesta va transcórrer pacíficament i amb plena normalitat. Just a l’inici del parlament de l’alcaldessa, es va produir el llançament d’un tomàquet, des de la banda dreta de l’escenari, molt lluny dels manifestants. El tomàquet va impactar a l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell. La Policia Local va iniciar una investigació que va acabar amb una denúncia contra la veïna que havia convocat la protesta. La veïna era acusada d’uns delictes d’atemptat contra l’autoritat i lesions lleus i l’alcaldessa portava el cas als tribunals. A partir d’aquí, durant els dies següents van aparèixer vídeos i imatges en què es veia clarament que la persona denunciada no podia ser l’autora del llançament del tomàquet. Ara, el jutjat d’instrucció número 1 de Mataró ha declarat l’arxivament de la denúncia de l’Ajuntament de Tiana i no obrirà cap judici perquè no veu cap prova. Ara, la persona denunciada per l’alcaldessa té previst organitzar un acte reivindicatiu i lúdico-festiu per sufragar les despeses del cas i denunciar aquesta situació i demanar paraula al ple municipal per explicar el seu cas. L’excedent que es recapti es destinarà a diverses entitats culturals de Tiana.

Comunicat de l’Ajuntament de Tiana

Aquest dijous, l’Ajuntament de Tiana ha emès un comunicat on assegura que ” les informacions publicades a mitjans de comunicació i xarxes socials l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, desmenteix rotundament haver acusat ni identificat cap persona pels fets que van tenir lloc durant la Festa Major quan va rebre l’impacte d’un tomàquet mentre participava en un acte institucional. L’alcaldessa, Marta Martorell, confirma que no ha presentat denúncia contra ningú, no ha acusat ningú, i no ha identificat ningú com autor/a del llançament. De la mateixa manera els seus assessors legals han negat que hi hagi cap petició de presó pels fets”. 

El TOT Badalona, i altres mitjans locals, han publicat aquesta informació constrastada. Per aquest motiu publiquem el document de providència on demostra que l’alcaldessa Marta Martorell va denunciar a Mar Estatus pel cas del tomàquet. Trobareu el document aquí:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom