El fons del fotògraf badaloní Josep M. Bendicho es donarà al Museu de Badalona

0
1227

Aquest dijous 10 de novembre a les 19 h, tindrà lloc al Museu de Badalona la donació del fons del fotògraf badaloní Josep M. Bendicho (1969-2016). L’acte, que comptarà amb la presència de la vicepresidenta del Museu, Anna M. Lara, inclourà la intervenció de Ceci Fímia, fotògraf i amic de Josep M. Bendicho que ha classificat les seves fotografies, i de la neboda de Josep M., l’escriptora Núria Bendicho.

Josep M. Bendicho, més que un fotògraf
L’afició de Josep M. Bendicho per la fotografia es va iniciar quan només tenia 17 anys i encara era un adolescent. Posteriorment, va començar a fer feines ocasionals fent de fotògraf per a alguna revista especialitzada en viatges, i com a cercador de localitzacions per a anuncis i pel·lícules, com va ser el cas de Biutiful (2010), d’Alejandro González Iñárritu.

L’any 2000 va aconseguir força notorietat amb la publicació d’un article a La Vanguardia sobre la brutalitat contra els musulmans, al poble d’El Ejido (Almeria). Va treballar també com a director de cinema. El seu primer treball va ser el curtmetratge Intensitat (2011), que també va escriure i produir. El seu primer llargmetratge, que va codirigir amb Carlos Clausell, va ser Bictor Ugo (2015) i s’estrenà al Festival Internacional de Cine de Morelia (Mèxic).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom