Comença el nou curs escolar una setmana abans amb el desacord dels centres

0
1144

El curs escolar s’ha avançat una setmana i el caos que habitualment ja hi ha a les escoles per aquestes dates encara s’ha accentuat més. Tot i així, els infants i docents han pogut començar amb normalitat i la incertesa de les darreres setmanes sembla que mica en mica va marxant. El Govern català va anunciar per sorpresa el febrer passat que el nou calendari escolar estableix començar abans de la Diada, el 5 de setembre per a infantil i primària i el 7 de setembre, per a ESO, Batxillerat i FP. De poc han servit les diverses reivindicacions per part dels professors i centres que s’hauran d’adaptar a una llei que no té en compte la realitat badalonina.

Des de la regidoria d’ecucació de l’Ajuntament no es mostren en contra de la mesura, però sí que denuncien que el Govern de la Generalitat ha actuat de forma unilateral sense consultar-ho amb la institució municipal. La nova llei també té en conta una baixada de ratios professor–alumne, un inconvenient que l’Ajuntament va haver d’afrontar de primera mà i que ha acabat resolent amb els diversos centres públics de les zones més afectades (la Zona 1, Zona 4 i Zona 6 de la imatge inferior).

Una de les grans assignatures pendents de les escoles badalonines és la falta de places i la mesura de reducció de les ràtios actua com a arma de doble fil, al ser impossible de complir a la situació badalonina.

Falta de previsió

Tan els centres públics com els concertats no veuen amb mals ulls la mesura, però s’esforcen a denunciar la poca planificació i previsió de la Generalitat a l’hora d’aplicar la normativa. “Com a centre estem a favor de canviar les coses, però en aquest cas s’han fet molt malament” assegura Rufi Millán, directora de l’Escola Minguella. I, concretament,de què es queixa?

Els centres concertats estan obligats a reservar una hora perquè els professors puguin preparar el curs durant tot el mes de setembre. Aquesta la supliran monitors externs amb l’únic requisit de tenir més de 18 anys que, en la majoria de centres, han planificat oferir-la de 4 a 5 per complir amb l’horari habitual. La dificultat per trobar aquests monitors a falta d’una setmana per iniciar el curs està sent el gran maldecap de la majoria de centres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom