El curs comença dimecres per més de 31.700 alumnes badalonins

0
1839

L’estiu comença a ser història i una prova d’això és la tornada dels més joves a l’escola. La tornada al cole serà el pròxim dimecres, 12 de setembre, per 6.800 alumnes badalonins que cursaran educació infantil i 15.100 per educació primària. Pel que fa a secundària, que alguns començaran alguns dies més tard, seran 9.800 alumnes que tornaran a la ciutat. Pel que fa a les escoles bressols municipals i les dues de la Generalitat de Catalunya, tenen totes les places ocupades i, fins i tot, tenen llista d’espera, amb una oferta superior a les 600 places de Badalona.
Augment d’aules a la zona del Centre de Badalona
Pel que fa a l’educació infantil aquest curs arrenca amb un augment d’1 aula a la zona 6, concretament a l’escola Lola Anglada, per tal d’atendre la demanda de la zona. També a la zona 4, s’han augmentat 1 grup a l’escola Jungfrau i 1 grup a l’escola Progrés, per poder atendre la demanda a la zona. Pel que fa a la resta de la ciutat es mantenen el nombre d’aules amb algunes places vacants. En referència a l’educació primària, que amb 15.100 alumnes és la més nombrosa, destaca el manteniment del número de grups.

Nou institut La Riera al parc de Ca l’Arnús

El curs començarà una mica més tard pels alumnes de l’institut La Riera, que estaran situats en els nous mòduls que s’han instal·lat a l’interior del parc de Ca l’Arnús, a tocar amb la Riera Canyadó. Les obres, que s’han retardat, obligarà als alumnes a començar el dia 18 de setembre. El nou institut provisional de la Riera acollirà alumnat de 1r de l’ESO de nova incorporació i de 2n de l’ESO que el curs anterior havien fet els estudis de manera provisional a l’espai ubicat dins de l’escola Lola Anglada, a l’espera de la construcció definitiva que s’ha de fer a tocar de l’antiga fàbrica Jumberca. D’altra banda, aquest proper curs quedarà consolidat a primer ESO totes les aules del curs anterior i s’augmenten grups de primer curs als IES Pau Casals, IES La Llauna. Respecte a l’educació especial, continua registrant un dèficit permanent de places a la ciutat, tot i les 3 escoles de titularitat municipal.

Les dades del curs 2018-19 a Badalona

* Aquest curs el preu del menjador escolar ja s’ha integrat definitivament en el sistema de tarifació social

* El preu de les escoles Bressol Municipals no registra cap increment

*Per aquest curs, l’Ajuntament ha fet una previsió de 3.337 beques menjador, amb un import econòmic d’1.841.356,67 euros

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom