Dues maneres de celebrar la Setmana Santa a Badalona

0
2412

Badalona és una ciutat rica amb tradicions i també amb cultures, pròpies i de fora. Una mostra és la Setmana Santa. Badalona celebra diverses processons, però les més multitudinàries són les de Dijous Sant, o del Silenci, i la de Divendres Sant, la del Sant Enterrament. Dues maneres de celebrar la Setmana Santa. La del Silenci, amb 396 anys d’història, és austera, en silenci, com indica el seu nom i de recolliment. En canvi, la del Sant Enterrament té arrels andaluses, amb “saetas“, dones amb “mantilla i peineta” i amb molta semblança amb les processons que se celebren al sud d’Espanya. De fet, la Processó del Sant Enterrament té poca història, si la comparem amb la del Silenci, i fa uns quaranta anys que se celebra al barri de la Llefià.

Les dades:

Processó del Dijous Sant o del Silenci. A les 21h, a les portes de l’església de Santa Maria i carrers de Dalt de la Vila i Coll i Pujol. 

Processó del Divendres Sant, o del Sant Enterrament. A les 18h, des de l’església de Sant Antoni de Pàdua al barri de Llefià

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom