Desmantellen tres grups de traficants, alguns a Badalona

0
1398
La macrooperació policial de la setmana passada contra el tràfic de drogues a l’Àrea Metropolitana va permetre desmantellar tres grups de traficants, amb un total de 45 persones detingudes, 33 homes i 12 dones. Dotze han ingressat a presó. Els arrestats venien cocaïna i marihuana des de diferents punts de venda directament als clients, a peu de carrer o des del domicili dels detinguts, on no permetien el consum. En l’operatiu de dilluns passat els agents van intervenir 25 quilos de cocaïna, 5 de marihuana, 500 plantes i també haixix i drogues de síntesi. També van trobar quatre armes de foc, munició i 96.174 euros en metàl·lic. Els Mossos van fer 37 entrades als domicilis dels detinguts a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Badalona, entre d’altres.

També van fer escorcolls a Lliçà de Vall, Fogars de Montclús, Sant Andreu de la Barca, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat. Dels 45 detinguts, 32 van passar a disposició del jutjat d’instrucció número cinc de Barcelona, i la resta va quedar en llibertat pendent de citació judicial. Dels 32 que van declarar dotze van ingressar a presó i els altres van quedar en llibertat amb càrrecs.

La investigació va començar al mes de març, quan els Mossos van detectar diferents punts de venda i distribució de drogues, principalment cocaïna i marihuana, als barris del Besòs de Barcelona i de La Mina de Sant Adrià de Besòs. Els venedors oferien les drogues a peu de carrer o des dels seus domicilis, però no permetien el consum en aquests.

Els policies van comprovar que els membres d’aquests grups no tenien una connexió directa entre ells, però tots contactaven amb una mateixa persona que els feia d’enllaç amb tercers per tal d’aconseguir les drogues. Els diferents punts distribució detectats es nodrien del material que els facilitaven tres grups assentats en diferents punts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquestes organitzacions eren independents en infraestructura i no tenien cap relació entre elles. Cadascuna des del seu territori distribuïa les drogues, principalment cocaïna i marihuana, a diferents venedors de l’entorn metropolità.

Els policies van comprovar que una d’aquestes organitzacions operava des de l’Hospitalet de Llobregat i Sant Andreu de la Barca, i que estava formada per tretze persones de nacionalitat peruana. Aquest grup introduïa la cocaïna a Espanya fent servir mules.

Els Mossos també van detectar un segon grup integrat per quatre persones d’origen dominicà. La tercera organització criminal estava formada per deu persones de nacionalitat espanyola, que nodrien de marihuana els venedors finals. Aquesta provenia de plantacions pròpies a Lliçà de Vall i Sant Celoni, on estava assentada, encara que alguns dels membres tenien els seus domicilis a Sant Adrià de Besòs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom