Creu Roja Barcelonès Nord engega una nova campanya de captació de voluntariat

0
2721

Amb el lema “Busquem el teu cap” la campanya vol fer una crida a totes aquelles persones del territori que vulguin compartir el seu talent i coneixement, sigui quin sigui, a través del voluntariat, per donar suport en l’àmbit que més dominen per la seva experiència. Així, els cartells de la campanya inclouen diferents perfils professionals, com educadors i integradors socials, transportistes, mosso de magatzem, auxiliars administratius, recepcionistes, psicòlegs, tècnics en emergències, dissenyadors gràfics, perruquers, professors i un munt diferent de possibilitats que s’obren al voluntariat. La idea és que qualsevol persona que vulgui compartir el seu temps lliure pugui fer-ho, perquè el més important no és tenir uns estudis o una professió concreta, sinó tenir ganes d’ajudar els altres i compartir experiències. La campanya, que es va estrenar a Manresa al 2017, va tenir molt bona acollida en aquesta assemblea de Creu Roja que, al llarg d’un any, va aconseguir 64 nous voluntaris i voluntàries. Ara la campanya ha estat adaptada al Barcelonès Nord i a les necessitats de voluntariat que hi ha actualment al territori.

Àmbits d’intervenció diversos per fer el voluntariat

La Creu Roja Barcelonès Nord actua en els municipis de Sant Adrià del Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, a través de diferents àrees d’intervenció, com Ocupació, Socors i Emergències o Intervenció Social, que engloba l’atenció a col·lectius diversos com gent gran, infància i joventut, immigrants i refugiats o famílies en risc d’exclusió social. Dins de cada àrea, es desenvolupen diferents projectes que tenen continuïtat al llarg de l’any, i pels quals es necessiten voluntaris i voluntàries que donin suport en les tasques del dia a dia, com el seguiment a les famílies, l’atenció als joves i infants en les tardes de reforç escolar… D’altre accions es realitzen de forma més espaiada, segons les necessitats del projecte, des de simular una entrevista de selecció amb els participants d’un taller de recerca activa de feina, fins a ensenyar a trobar feina per internet a persones amb pocs coneixements digitals o la realització de tallers d’orientació laboral… Aquestes són algunes de les tasques que el voluntariat pot fer per donar suport a les persones que s’apropen a l’entitat per buscar feina,  a través de l’àrea d’ocupació. Els professionals de l’àmbit sanitari, com infermers o tècnics en emergències sanitàries, entre d’altres, poden col·laborar en les tasques de l’equip de preventius i emergències durant actes i esdeveniments on es concentren moltes persones, o fer valoracions de salut amb usuaris per alertar del risc de determinades conductes poc saludables, realitzant un seguiment de la persona amb projectes com el de Salut Constant.

També por ser molt útil la figura d’advocats que donin orientació i assessorament legal a persones que han arribat recentment, professors que els ajudin a aprendre català i castellà, persones amb coneixements d’anglès per ajudar amb nocions bàsiques de l’idioma a joves que busquen feina, persones amb carnet de conduir que vulguin donar suport en les tasques logístiques del dia a dia, fins a voluntariat que vulgui donar suport en les tasques administratives, de recepció i telèfon… El ventall de llocs de voluntariat és molt ampli, i els únics requisits indispensables són les ganes d’ajudar els altres i l’empatia.

Sobre Creu Roja i el voluntariat

Creu Roja és per sobre de tot una organització de voluntariat, és a dir, tot i que hi ha una part de tècnics que hi treballen, les persones voluntàries són el motor de la institució, i una part indispensable sense la qual els projectes que es desenvolupen no serien possibles. Actualment al Barcelonès hi ha 150 persones voluntàries, una xifra que pot semblar elevada però que, en realitat, encara hauria de créixer més, tenint en compte que l’assemblea comarcal de Barcelonès Nord va atendre al 2017 més de 8.000 persones. A més del projectes que es desenvolupen al llarg de l’any, també hi ha la possibilitat de col·laborar en campanyes concretes. Com la campanya de recollida de joguines per als infants i joves en risc d’exclusió social que atén l’entitat, que comença aquest mes de novembre, o la participació amb tallers i activitats diverses en Fires i esdeveniments solidaris del municipi.

 

Tot plegat, permet a Creu Roja seguir el seu objectiu: estar cada cop més a prop de les persones, protegint la vida, la salut i la dignitat d’aquestes.

Vull fer-me voluntari/ària:

La campanya de captació es centrarà especialment en les xarxes socials i en les formacions i visites a als centres  i empreses que vulguin conèixer de més a prop les possibilitats del voluntariat.

Les persones que estiguin interessades en saber més sobre el voluntariat, poden posar-se en contacte amb Creu Roja Barcelonès Nord a través de:

 

– Telèfon 93 464 06

– Web www.creurojabarcelonesnord.org

– Mail: [email protected]

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom