Conduir als 17 anys i un carnet digital vàlid a tota la UE: la idea d’Europa

0
436

La Comissió Europea vol avançar als 17 anys l’edat a què els joves poden fer les proves per obtenir el carnet de conduir

La Comissió Europea vol avançar als 17 anys l’edat a què els joves poden fer les proves per obtenir el carnet de conduir i començar a conduir un vehicle, això sí, acompanyats d’un adult i amb fortes restriccions. L’Executiu europeu també ha presentat plans perquè la UE es doti d’un carnet digital vàlid a tots els Estats membres. Cosa que, argumenta, no només alleugerirà la, sovint, pesada burocràcia de renovar el permís de conduir i adaptarà aquest als nous reptes de mobilitat —i seguretat— que implica el ràpid creixement de vehicles més moderns, ecològics o alternatius com les bicicletes.

Les noves regles

-Carnet de conduir digital. Amb la premissa de “simplificar el reconeixement dels permisos de conducció entre els Estats membres”, la Comissió proposa la introducció d’un carnet de conduir únic i digital. Això obrirà la porta, a més, a fer els tràmits relacionats en línia.

-Controls transfronterers. Un altre dels objectius de Brussel·les és millorar la coordinació transfronterera. En aquest sentit, proposa que les autoritats de control puguin accedir als registres nacionals de permisos de conducció i reforçar el paper dels punts de contacte nacionals establerts perquè puguin cooperar millor amb les autoritats.

-Retirada a tots els països de la UE. Des de la Comissió assenyalen que “fer que els infractors de trànsit rendeixin comptes a tots els Estats membres és essencial per a la seguretat viària”. Sota aquesta afirmació busquen impulsar un nou sistema que farà que els infractors greus perdin el carnet de conduir a tots els Estats membres. Actualment, la legislació només penalitza el conductor a l’Estat que va expedir el permís.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom