CCOO denuncia irregularitats en algunes borses de treball de l’Ajuntament

0
1638
Segons CCOO, l’Ajuntament de Badalona no disposa de borses de treball veritablement actives, ni d’uns criteris unificats i transparents d’ordenació de les persones candidates que permetin una gestió àgil i eficient en la selecció de personal per a la cobertura de llocs temporals. Aquesta situació comporta que les persones que accedeixen a treballar a l’Ajuntament de Badalona per a períodes determinats, mitjançant un procés selectiu que inclou una prova de coneixements i una fase de valoració de mèrits, es veuen obligades a concórrer constantment a nous processos selectius per a mantenir les seves expectatives de continuïtat en altres llocs temporals.
El sindicat considera que amb arguments de dificultats en la gestió, l’ajuntament ha abandonat la pràctica de millora de contracte en funció de l’ordenació de la borsa, la qual cosa implica que no s’ofereixen millors contractes a les persones candidates amb més puntuació, sinó que els contractes s’assignen en funció de subjectives «ordres d’arribada de les necessitats dels serveis», amb una metodologia que no ofereix cap transparència ni cap garantia d’igualtat en la selecció. Tal com hem exposat de forma recurrent, aquesta manera de procedir desvirtua el sentit mateix dels processos selectius, de les proves de coneixements i de les valoracions de mèrits.
Per CCOO, aquesta dinàmica en els processos de selecció, a banda de ser opaca, es demostra completament ineficient en la cobertura temporal de les places vacants i de les baixes per incapacitat. Un cop ha adquirit la formació adequada i el rodatge en el desenvolupament de les seves tasques i funcions, el personal temporal és substituït per nou personal temporal i, o bé retorna a la borsa a l’espera que un servei municipal comuniqui una nova necessitat de personal, o bé és acomiadat si no es troba actiu en la borsa vigent, sent malbaratada tota la inversió realitzada en capital de coneixement, per part de l’ajuntament i de la persona treballadora afectada. Aquesta política de gestió de borses implica també la repetició periòdica de processos selectius on un gran número de les persones candidates que hi concorren ja han concorregut en processos idèntics de forma molt recent.
D’altra banda, també en les darreres setmanes, hem tingut coneixement d’un seguit d’anomalies, que podrien ser indicis de suposades irregularitats, que han sorgit concretament en el procés selectiu de la borsa de treball d’Oficials d’Oficis Diverses Especialitats i sobre els quals CCOO ha fet un seguit de preguntes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom