Catalunya recupera el toc de queda, tanca l’oci nocturn i limita les trobades a 10 persones

0
1394

La Generalitat ha decidit recuperar el toc de queda a Catalunya d’1 a 6 de la matinada a partir de dijous, limitar les trobades a un màxim de 10 persones, reduir aforaments a bars i restaurants i tancar l’oci nocturn. Així ho va anunciar aquest dilluns al vespre la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en una roda de premsa en la qual va justificar les mesures per intentar controlar una sisena onada de la covid-19 que presenta unes dades «desbordants».

Altres mesures que també preveu implementar en els propers dies el Govern català és la reducció al 50% l’aforament a l’interior dels restaurants i al 70% al comerç, la cultura i l’esport. En canvi, es mantindran les cavalcades de Reis i els casals de lleure de Nadal per qüestions de «conciliació», va remarcar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que també va assistir a la roda de premsa, com la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Segons Plaja, el Govern està redactant una resolució que presentarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè la validi. La idea amb què treballa la Generalitat és que la justícia li aprovi les peticions i aquestes ja es puguin aplicar la nit de dijous 23 al divendres 24 de desembre. «Estem pitjor que l’any passat per aquestes dates, amb 1.258 ingressats per covid-19 als hospitals», va dir Plaja, que va afegir que «és necessari i urgent reduir la mobilitat i les interaccions entre persones».

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom