Can Ruti assoleix una xifra rècord d’operacions

0
715

L’any passat va ser, per a l’Hospital Germans Trias, un any històric, a banda de commemorar el seu 40è aniversari del centre. Ho va ser perquè l’excel·lència i l’esforç dels seus professionals van fer possible que l’any passat fos el de major activitat en aquests 40 anys d’història, per exemple amb una fita mai assolida fins ara al centre: haver aconseguit realitzar 19.518 intervencions quirúrgiques.

 

A més d’arribar a aquesta xifra, destaca el fet que totes aquestes intervencions es van fer complint el temps de garantia, un dels objectius prioritaris que el centre s’havia plantejat per a l’any passat. En concret, les intervencions majors van créixer prop d’un 12% respecte l’any 2022, amb més de 500 intervencions urgents més, gairebé un miler més de programades amb ingrés, i prop de 600 cirurgies majors ambulatòries més.

 

Aquesta activitat al Germans Trias ha contribuït al balanç general assolit a Catalunya, que el Departament de Salut considera com a positiu pel fet que el 2023 s’hagi tancat amb gairebé cap persona que estigui esperant una intervenció quirúrgica fora de termini. Segons Salut, els resultats indiquen que els percentatges de persones en llista d’espera per a una intervenció quirúrgica que s’han resolt dins del termini han millorat el 2023 respecte l’any anterior: oncologia s’ha mantingut en el 99%, la cirurgia cardíaca ha passat del 99% al 100%, la cirurgia garantida del 90% al 97% i, finalment, la resta de cirurgies del 92% al 97%.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom