Campanya contra les paneroles i les rates a la xarxa de clavegueram

0
1257

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat aquesta setmana, de forma progressiva a tots els barris, l’aplicació del tractament preventiu sistemàtic per al control de paneroles i rosegadors a la xarxa de clavegueram de la ciutat. Aquest any s’ha ampliat el nombre de pous que es tractaran per donar resposta a les peticions recollides durant l’exercici anterior.

La campanya, que forma part del Pla Integral de Control de Plagues al Municipi de Badalona, es realitza aplicant un tractament contra les paneroles que perdura fins a dotze setmanes al clavegueram, sempre que les condicions ambientals i climatològiques siguin favorables. Amb aquesta acció s’aconsegueix minimitzar la proliferació d’aquesta plaga en el moment en què la seva població creix coincidint amb l’augment de les temperatures.

L’actuació per al control de la població de rosegadors a la xarxa de clavegueram es porta a terme de forma similar, aplicant un tractament contra aquests animals en un itinerari prèviament programat, segons criteris tècnics i en funció de les queixes veïnals recollides.

A Badalona, la panerola americana, de color vermellós i alada, ha anat substituint a la panerola negra, també anomenada oriental. Adaptada al medi urbà, habita en espais foscos i humits, com són les profunditats del clavegueram, que són el seu refugi habitual, però també a la part baixa dels edificis, soterranis i a establiments on es manipulin aliments. Malgrat ser foto-fòbiques i d’hàbits nocturns, amb l’arribada de la primavera i el bon temps es deixen veure a partir del capvespre o la matinada. La seva eliminació és necessària perquè són portadors de bacteris, virus i fongs que poden causar al·lèrgies i contaminar els aliments que puguin tenir al seu abast.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom