BSA inicia un procés de renovació tecnològica amb la incorporació d’un equip d’endoscòpies digestives d’última generació

0
3202

L’Hospital Municipal de Badalona (HMB) ha renovat aquest juliol tot l’equipament de la Unitat d’endoscòpia digestiva amb material d’última generació, després del procés de concurs gestat en els darrers mesos. Enguany, aquesta modernització de l’equipament permetrà al nostre equip assistencial millorar les prestacions i implementar-ne noves de major complexitat, amb una previsió d’arribar a realitzar 3.200 proves endoscòpiques digestives anuals.

Aquest nou material ofereix a tot l’equip una major qualitat d’imatge, fet que afavoreix a la detecció i investigació de possibles problemes de salut i a fer-ne un millor cribratge a l’hora de diagnosticar possibles lesions. A més d’equipament endoscòpic en si mateix, en destaca també la compra de rentadores, armaris climatitzats per emmagatzemar tubs, i utensilis clínics que permeten tècniques endoscòpiques avançades com el tractament de pòlips de colon de gran mida, estenosis intestinals i tractament de lesions sagnants.

Nou material, nou equip humà

La implementació d’aquesta tecnologia a l’HMB arriba de la mà d’un nou equip mèdic especialitzat de digestòlegs, que s’ha incrementat també en dotació en el darrer any, i que actualment està format per dos metges, dues metgesses i infermeria. El projecte, que el lidera la doctora Nadia Chahri, està immers en un procés de reordenació de processos amb la incorporació, també, de gestores d’infermeria en els processos.

La renovació continuarà l’any 2022

Alhora que la renovació tecnològica endoscòpica, ara emmarcat dins del PLA INVEAT, es produirà la renovació d’un nou aparell de Tomografia Axial Computeritzada (TAC) que millorarà la rapidesa de les exploracions i la seva qualitat d’imatge, mentre que disminueix la radiació cap als malalts i introdueix millores respecte a la seguretat del pacient, donat que és un equip amb menys emissió d’irradiació.

D’altra banda, durant la celebració del consell d’administració celebrada aquest 21 de juliol, s’ha acordat autoritzar la presentació al Programa Específic de suport a la Renovació Tecnològica (PERT) 2022 per realitzar la renovació dels diferents equipaments, entre ells l’equip de ressonància magnètica i altres equips de radiologia.

Fem Gran l’Hospital

L’Hospital Municipal de Badalona, un centre que forma part de la història de generacions de badalonins i badalonines, es va inaugurar el diumenge 17 de gener de 1932. El 90 aniversari arriba en un moment en què l’HMB, més enllà del dia a dia, té la mirada posada en la seva reforma i ampliació, entre d’altres, gràcies a la inversió aprovada l’any passat per l’Ajuntament de Badalona i que comportarà la millora de l’espai del bloc quirúrgic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom