Badalona dins del Pla Alfa 3

0
1211

L’onada de calor i el risc d’incendi que viu Catalunya ha obligat el Departament d’Interior de la Generalitat a activar el Pla Alfa 3 que comporta l’aplicació de diverses restriccions que afecten 275 municipis de 20 comarques. Les afectacions s’apliquen des d’avui divendres fins al pròxim dimarts 19 de juliol.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Davant d’aquest escenari d’altes temperatures, es consideren necessàries les següents mesures i recomanacions que ajudin a evitar els efectes de l’onada de calor i l’alt risc d’incendis:

● Se suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli habitat o població.

● Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.

● Se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.

● Se suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.

● Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, etc. a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar, cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.

● Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

També s’ha fet el tancament de 9 massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i Ubach.

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori. Cal tenir en compte que la situació de perill es produeix a les portes del cap de setmana i afecta especialment zones turístiques i de segones residències. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania en general que extremin les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal:

● Hi ha la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar.

No llençar burilles.

● És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum.

Tancats els accessos a la Serralada de Marina

Badalona tanca els accessos de vehicles a la Serralada de Marina davant l’onada de calor i el risc d’incendis forestals. L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha signat aquest matí un decret pel qual s’aprova el tancament de les pistes forestals i camins d’accés a la Serralada de Marina mentre estigui activat el Pla Alfa 3 de la Generalitat de Catalunya davant l’onada de calor i l’elevat risc d’incendis forestals. El decret prohibeix la circulació de vehicles de motor a la Serralada de Marina excepte per a les persones que resideixen o treballen o són usuàries de les activitats agrícoles a les ubicacions detallades, per als vehicles de servei i per als vehicles que volen accedir als aparcaments de les activitats de restauració.

Resten tancats els següents accessos:

1. Camí d’accés al monestir de Sant Jeroni de la Murtra

2. Camí del Mas Oliver o de les dues pedres

3. Camí d’accés al Bosc d’en Vilaró

Amb tot, la Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu especial a la Serralada de Marina amb patrullatge pel terreny i amb la utilització del servei d’un dron forestal per controlar el compliment del decret.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom