Arriba ‘Soy Frigo’ a Badalona per oferir oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual

0
1865

Aquest matí s’ha presentat el programa Soy Frigo al Passeig Marítim de Badalona amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro; de la presidenta de la Fundació Badalona Capaç, Maite Arqué, i de la responsable nacional de Soy Frigo, Cristina Nadal. El programa de ‘venda amb propòsit’ ‘Soy Frigo‘ ha triat Badalona com a punt de partida de la iniciativa a Catalunya. Des del seu naixement el 2015, la iniciativa ha aportat formació i una primera oportunitat laboral a més de 4.500 persones a Espanya a través de la ‘venda amb propòsit’, ajudant a persones joves i, sobretot, als col·lectius vulnerables. Ara, la iniciativa de la coneguda marca de gelats arriba a la ciutat de la mà de la Fundació Badalona Capaç.

L’edició d’enguany del programa, que s’ha posat en marxa a la ciutat, representa una oportunitat per a quatre badalonins que, a través de la ‘venda amb propòsit’, aprendran l’ofici de la venda al detall mentre impulsen les seves capacitats. El punt de venda de gelats, que en aquest cas és estàtic i està situat al Passeig Marítim de Badalona, està obert a tots els badalonins i badalonines que s’hi vulguin acostar. Des de 2015, Soy Frigo ha generat un impacte positiu a més de 10.000 persones a Europa i més 100.000 a tot el món, moltes d’elles amb algun tipus de discapacitat o amb risc d’exclusió social i laboral.

La incorporació d’aquesta iniciativa d’inserció laboral a Badalona ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Badalona Capaç, que lluita per la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. L’impacte social d’aquesta iniciativa es basa en la inserció laboral a llarg termini; no sols es formarà a les persones contractades, sinó que també es facilitarà un monitor a cadascuna d’elles per a proporcionar-los tota l’ajuda que necessitin i per assegurar que la seva experiència laboral a Soy Frigo és un èxit.

L’acte també ha servit per a presentar el punt de venda amb les dues bicicletes ubicades al Passeig Marítim de Badalona. “Tot badaloní i badalonina té dret a una oportunitat laboral, és per això que celebrem l’arribada del programa Soy Frigo‘ a la nostra ciutat, alhora que continuem treballant per un comerç i un turisme sostenible i amb un impacte social positiu”, ha assegurat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro.

Per la seva banda, Maite Arqué, presidenta de Badalona Capaç, ha destacat que “el programa ‘Soy Frigo‘ aporta un gran apoderament als seus participants i ajuda a visibilitzar les capacitats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta iniciativa permet continuar millorant la qualitat de vida de les persones amb les quals treballem a través de la inclusió social i el desenvolupament personal.”

Sobre ‘Soy Frigo

Soy Frigo‘ és un programa de venda amb propòsit amb un abast mundial i està impulsat per Unilever a través de la seva marca de gelats Frigo®. Amb la iniciativa, els participants tenen la possibilitat de millorar la seva ocupabilitat i viure experiències professionals gestionant un punt de venda de gelats mòbil o fix. Prèviament, tots els participants reben una formació en línia en desenvolupament personal i professional amb l’objectiu de millorar les seves aptituds i la seva ocupabilitat futura. El programa, que va néixer a Espanya en 2015, s’ha exportat a diferents països de tot el món fins a aconseguir un impacte positiu en més de 100.000 persones en tot el planeta.

Sobre la Fundació Badalona Capaç

Des de la Fundació Badalona Capaç vetllem per la inclusió i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID). Treballem des del reconeixement individual de la persona, garantint els suports necessaris en el camí cap a la millora de la seva qualitat de vida, així com la de les serves respectives famílies, en la defensa dels seus drets i promoció de la ciutadania.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom