Aquesta setmana parlem amb Pau Alà, Ícar Lite, Lluís Meya i Pol Montferrer, creadors d’Esport 99

0
1978

“Tenim seguidors molt fidels tot i que és molt variable”

En Pau Alà, l’Ícar Lite, en Lluís Meya i el Pol Montferrer són quatre joves de Badalona, nascuts l’any 1999 i que tenen una cosa en comú; la seva passió per l’esport. Cada setmana realitzen una tertúlia esportiva, on parlen també dels equips de Badalona, i la pengen a la xarxa. Aquesta setmana des del TOT hem parlat amb aquests quatre joves.

Com va sortir la idea de fer aquestes tertúlies a través de la xarxa?

La idea va ser de l’Ícar: un dia va anar de públic al programa de ràdio esportiva de RAC1 “Tu diràs”. Li va agradar molt l’estil de tertúlia esportiva que feien, va veure que fins i tot era més interessant poder veure-la que no només escoltar-la, com fem normalment  per la ràdio. Llavors va decidir intentar fer una tertúlia esportiva inspirada en la ràdio, però televisada. Va comentar-ho a la resta  i ràpidament ens hi vam posar en el projecte. Vam veure que el YouTube era una bona eina per poder difondre les tertúlies i perquè ens poguessin seguir fàcilment. El nom d’Esport 99, fa referència a que els quatre som de la generació del 99.

 Qui us ajuda a tirar endavant les tertúlies perquè teniu una veu en off que es va introduint els temes, no?

Si en Xavi Lite, és el moderador de la tertúlia. Actor que interpreta actualment el personatge de Hassèn al musical Mar i Cel.

I de mica en mica heu anat fent més les tertúlies i ara ja porteu una seixantena penjades? Com heu anat evolucionant?

Si, la setmana passada vam fer la tertúlia 60. Podríem dir que l’evolució segons el nostre criteri i pel que ens van dient és ascendent. Si compares la primera tertúlia, del gener del 2014, amb les últimes, no hi ha punt de comparació. Hem millorat molt pel que fa el debat, explicar les idees, l’anàlisi esportiu, trobar punts de discussió…

A més, cada tema esportiu del que parleu va acompanyat també d’imatges?

Si, treballem amb una croma verd a l’estudi. En Xavi Lite és l’encarregat de la postproducció i afegeix imatges seleccionades prèviament que acompanyen els temes de la tertúlia. Això fa que sigui molt més vistosa. Quan abans parlàvem de l’evolució, la imatge és un dels aspectes que hem anat millorant més.

Cada quan graveu aquestes tertúlies?

Ens trobem un cop per setmana. Normalment els divendres a la tarda per poder analitzar el més destacat de la setmana i per fer la prèvia esportiva del cap de setmana. La tertúlia la publiquem el mateix divendres a la nit, o a l’endemà.

A part del Barça i d’altres equips grans de futbol, l’esport de Badalona també hi es present no?

Si, sempre de la Penya i regularment del C.F. Badalona. Ens agradaria poder dedicar més temps a l’esport de la ciutat però estem limitats pel temps de la durada de la tertúlia, uns 14 minuts aproximadament. Els dos últims minuts de la tertúlia fem un espai anomenat “Càpsula Esportiva”. I cada setmana un tertulià diferent informa sobre l’actualitat de l’esport que ell vulgui escollir i del que no haguem parlat abans a la tertúlia.

Com veieu la Penya d’aquesta temporada?

Serà molt difícil igualar la temporada passada. S’han perdut homes importants com Savané, Tariq Kirksey o Clevin Hannah. S’ha conservat el bloc en general i les tres incorporacions noves estan rendint molt bé, sobre tot Brandon Paul que està oferint molt d’espectacle. Haurem de veure cap a on va l’equip per poder parlar d’objectius.

I el Badalona?

En aquest moment porta dues victòries consecutives contra rivals difícils, tot i que el principal objectiu és la permanència. Tothom té la il·lusió d’inaugurar el nou estadi l’any vinent.

Quants seguidors teniu?

Tenim seguidors molt fidels tot i que és molt variable. A les prèvies de partits importants sempre tenim més visites. Per nosaltres és molt important també el Twitter “@esport99”, el Facebook “esport 99”i l’instagram “esport_99”. A YouTube tenim 4.415 visites i un total de 70 subscriptors. A les xarxes socials, en total tenim 846 seguidors en aquest moment.

Us esperàveu aquest seguiment?

Al principi vam començar molt forts i no ens ho esperàvem. Estem molt contents amb el seguiment que tenim, però ens agradaria que augmentés. I per això, actualment estem més actius a les xarxes fent participar els oients a les preguntes setmanals que els hi proposem.

Quins projectes teniu per seguir millorant?

Estem començant a fer entrevistes. Fa uns mesos vam entrevistar l’exjugador de la Penya, Álex Suárez; i aquesta setmana hem entrevistat a l’expresident del F.C. Barcelona Agustí Montal, qui va aconseguir el fitxatge de Johan Cruyff entre altres coses molt destacades. Per seguir millorant alguns de nosaltres estem estudiant al “Taller de ràdio esportiva” dels “Tallers Radiofònics” que imparteixen l’Albert Benet i el Xavi Puig. Els Tallers Radiofònics tenen un format 100% pràctic i molt directe, fugint del clàssic concepte professor/alumne.

Us agradaria poder fer el salt un dia i fer-ho en una televisió?

Encara ens queda molt per aprendre i experimentar, però evidentment el que volem és evolucionar i créixer. I quantes més portes s’obrin, millor. De moment estem molt satisfets amb el reconeixement que estem rebent del món del periodisme. Quan vam celebrar la 50a tertúlia, vam rebre felicitacions de molts periodistes importants, com per exemple: Dani Senabre, David Bernabéu, Albert Benet, Toni Padilla i molts més. Ho podeu veure en un programa especial que vam fer per celebrar 50a tertúlia, el podeu trobar al nostre canal de YouTube.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom