Aquesta setmana parlem amb la territorial a Badalona de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC)

0
2117

“Hem de garantir que tots els badalonins que van anar a votar SÍSÍ a Badalona ho tornin a fer aquest 27S”

Hem arribat al mes de setembre, i arriba la Diada i les eleccions del proper 27 de setembre. Quina tasca heu fet durant aquestes darreres setmanes?
Al mes de juliol, l’ANC de Badalona va crear nous grups de treball enfocats a la campanya d’estiu, de cara a l’11 i al 27 de setembre. Aquests grups de treball el formen voluntaris, socis i simpatitzants de l’ANC. Les tasques que hem fet per difondre els avantatges de la independència de Catalunya han estat el repartiment de díptics informatius, revistes i diaris; participació en actes independentistes com la “Motorada per la Independència”; muntatge de punts informatius a diferents barris de Badalona; presentació del llibre Zugzwang, el dietari del procés, dels autors Oriol Jordan i Guifré Jordan; participació a la Flama del Canigó; col·laboració amb l’entitat Súmate (enganxada de cartells i muntatge conjunt de punts informatius); inauguració de l’espai “Ara és l’hora” (al carrer Francesc Layret, 73); difusió d’actes a Sant Adrià i Santa Coloma; organització dels tram 104 al 110 de la Via Lliure 2015, a la Meridiana; edició i presentació d’un llibre de poemes sobre la independència, de poetes badalonins, al Racó d’en Gual; confecció d’anuncis a la premsa; edició d’un vídeo i diferents cartells amb ciutadans de Badalona a favor de la independència i presentació del nou llibre de Vicens Partal. En aquests moments, estem organitzat un assaig del punter. També tenim previst muntar un acte popular a Badalona, passat l’11 de setembre.

Com ha anat les parades informatives que heu muntat aquest estiu a diferents barris de Badalona?
Hem estat al barri de La Salut, a La Morera, a Montigalà, Pomar, El Gorg… Hem repartit molta informació en català, en castellà i en altres idiomes i hem explicat els motius pels quals volem un país nou. La nostra tasca als barris ha estat molt gratificant perquè ens hem donat a conèixer entre veïns que inicialment no confiaven en el nostre discurs, però a poc a poc hem anat explicant els nostres objectius i ara ens reben amb més simpatia i cordialitat.

Arribar a la gent que viu lluny del Centre de Badalona ha estat una prioritat de l’ANC de la ciutat?
Sí, sempre ho hem tingut com una prioritat. A molts barris allunyats del centre de Badalona es concentra molta població d’origen de fora de Catalunya. Per una banda, gent de la resta de l’Estat espanyol i, per una altra, gent d’altres països (Xina, Marroc, Pakistan, Romania, Ucraïna, Rússia, països de Sud Amèrica, entre d’altres). El perquè d’una Catalunya independent és més difícil d’entendre i acceptar pels veïns d’aquests barris, atesa la vinculació que tenen amb l’Estat espanyol els primers i la necessitat d’aconseguir millors condicions de vida, els segons. Nosaltres els expliquem que, en una Catalunya independent, podrem conviure agermanadament amb l’Estat espanyol i que, amb la sobirania, podrem disposar de més recursos propis i, per tant, augmentarà la qualitat de vida dels catalans. D’altra banda, la pluralitat cultural de la nostra societat és un tret característic que ens enriqueix i enorgulleix com a poble.

Aquest dissabte, es farà a Badalona un assaig de la manifestació del proper 11 de setembre, en que consistirà?
Farem l’assaig del punter, la icona de la Via Lliure, a la plaça de la Vila de Badalona, el dissabte 5 de setembre, a les 7 de la tarda. Demanarem que la gent que hi vulgui participar vingui amb la samarreta de la Via Lliure 2015 i amb el punter pintat del color dels trams de Badalona (color rosa). Els participants ens concentrarem formant un punter gegant i aixecarem el nostre punter, tal i com ho haurem de fer el dia 11 de setembre. Ens farem una fotografia, que serà publicada posteriorment, com a record. L’acte és obert a tothom. També convidarem les entitats de Badalona a participar-hi.

També doneu suport al Trencant Setges que cada any organitza Òmnium Cultural a Badalona, no?
Sí, convidem als nostres socis i simpatitzants a anar-hi, fem difusió de l’acte i hi muntem una paradeta per vendre samarretes i inscriure la gent que ho demani a la Via Lliure de l’11 de setembre.

Si alguna persona de Badalona vol participar en la manifestació de l’11 de setembre a la Meridiana què ha de fer?
Demanem que s’apuntin a la Via Lliure 2015, a la web de l’ANC: https://assemblea.cat/. És molt recomanable apuntar-s’hi per a poder repartir la gent adequadament als diferents trams i així facilitar l’organització de la Via Lliure 2015. Si algú no pot apuntar-s’hi per no disposar d’accés a Internet o per qualsevol altre motiu, pot anar a l’espai “Ara és l’hora”, ubicat al carrer Francesc Layret, 73, on un voluntari farà la inscripció. També pot trucar al telèfon 935221109 (call center) per fer-la.

Hi ha uns trams assignats a la gent de Badalona?
Badalona organitza els trams 104 al 110, ubicats entre el carrer Castillejos i la Plaça de les Glòries, però a hores d’ara ja estan plens. Ara, doncs, estem animant els badalonins i badalonines a inscriure’s als trams del 90 a l’1 que encara estiguin poc plens. Això sí, han de portar el punter pintat del color corresponent al seu tram. L’ANC de Badalona muntarà una paradeta a l’alçada dels Encants, que servirà de punt informatiu i de trobada, i on vendrem les darreres samarretes de la Via. També organitzarem alguna activitat per als nens i nenes, com pintar-se la cara amb l’estelada o altres dibuixos, a més de repartir globus i caramels.
Durant la campanya electoral realitzareu algun tipus d’acte de suport a les candidatures a favor del si?
Per a l’ANC aquestes eleccions són molt importants. L’objectiu d’aquesta campanya és augmentar la majoria social a favor de la independència i mobilitzar al màxim el vot independentista. Tot i això, l’ANC d’acord amb els seus principis i estatuts garantirà com sempre la transversalitat i no demanarà el vot per a cap formació política específica. Evidentment, donem suport a totes aquelles llistes que defensin la República Catalana.

Quin paper ha de tenir una ciutat com Badalona en les eleccions del proper 27 de setembre?
Demanem a tothom que vagi a votar, la participació és clau per assolir els nostres objectius. Badalona és la tercera ciutat més important de Catalunya i el seu vot tindrà molt de pes en els resultats. Per això, animarem a tothom a votar. Hem de garantir que tots els badalonins que van anar a votar SÍSÍ a Badalona ho tornin a fer aquest 27S.

I a partir del 27 de setembre, un cop passin les eleccions, què creieu que passarà a Catalunya?
Siguin quins siguin els resultats, aquestes eleccions marcaran un abans i un després en el procés per assolir de la independència de Catalunya. Mai hem estat tan a prop dels nostres objectius i pensem que tot canviarà a partir del 28 de setembre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom