Aquesta setmana parlem amb la Núria Fuster Fabre, de Fabre Gemmòlegs

0
3193

“El que es porta ara és la “Joieria a la Carta”

Besnéta, néta i filla dels joiers de tota la vida de “Can Fabre” i de “Can Lligonya”, des de fa nou mesos ha decidit emprendre adaptant-se a la lògica dels temps i posar una botiga de noves tendències en joieria al carrer Lleó, 28 amb una aposta clara: la personalització i l’assessorament per regalar “petits, però grans moments de felicitat”

Una joia és un luxe…
Un luxe apte per a totes les butxaques. Però realment el que és un luxe és regalar una joia, perquè estàs regalant un moment especial, és un símbol, és allò que es porta i no s’oblida mai…

Sona molt romàntic.
És que ho és! Regalar una joia potser diu un “t’estimo” o un “moltes gràcies” o un “et vull al meu costat per sempre més…”
Aquí no paren de venir clients cada un d’ells amb la seva història personal i, creu-me que, per a nosaltres és una autèntica satisfacció tenir el privilegi de participar en el regal d’una mica de felicitat…

Per exemple quan algú li demana per casar-se a la seva xicota…
Exacte… aquí et puc explicar una història d’un noi molt enamorat que li va voler demanar per casar-se a la seva novia posant un caminet d’espelmes a la platja i enterrant l’anell a la sorra. Va ser molt bonic, però alhora vaig patir una mica per si després quedava soterrat i no el trobava… Però també hem tingut qui ha volgut que li posem l’anell dins d’un ram de flors, o dins d’un pastís…. hi ha de tot, ens adaptem al gust del client en cada cas.

Que sigui diferent?
Exacte. Per suposat que tenim a disposició dels clients “els models clàssics”, però també ens trobem en casos en que no volen el típic anell de compromís. No volen res sigui semblant al que existeix en joieria estàndard. Volen un regal únic i, precisament, amb això és amb el que els podem ajudar.

Ser gemmòloga és un plus per la teva feina…
Si, vaig estudiar Gemmologia a la Universitat de Barcelona i em vaig graduar a Milà l’any 2010.
És una ciència realment apassionant, no te l’acabes mai, sempre surten nous materials al mercat, especialment en gemmes sintètiques i això implica que has de reciclar coneixements contínuament.
A la Botiga assessorem gemmològicament als nostres clients i podem oferir-los la possibilitat de realitzar un certificat al laboratori, una taxació de valor (especialment per casos d’herències familiars) o bé un informe gemmològic de la joia muntada si ho desitgen.
Però sobretot, la meva aposta ha estat per la personalització i la joieria d’autor amb gemmes. Ara s’està donant un fenomen que anys enrere estava molt mal vist. Anar a una festa i trobar-se dues dones amb les mateixes arracades o el mateix penjoll. La uniformització de moltes botigues de roba s’està traduint al món de la joieria…

Com es pot personalitzar una joia?
Fent-la teva, fent que sigui única, que no n’hi hagi dos d’iguals. Fent un disseny exclusiu.
Aquí a la Botiga tenim in situ al nostre Mestre Joier, en Dani.
La seva feina és imaginar, projectar i dibuixar la joia, desenvolupar-la amb esbossos i fins que el client s’emporti un disseny seu, que ha dissenyat ell mateix per la seva persona estimada.
És llavors quan aquella joia es converteix en un petit tresor…

Deu costar una fortuna!
…un petit tresor, torno a dir apte per a totes les butxaques. Juguem amb els materials i ens adaptem sempre al Pressupost del client. Sigui quina sigui la seva edat, encara que sigui un nen, sempre trobem alguna possibilitat que li encaixi.

Un nen?
Aquí hem tingut nens o nenes que han dibuixat un penjoll per a la seva mare. Un regal únic que nosaltres fem realitat sobre plata, per exemple. És un excel·lent regal pels quals molts pares opten pel Dia de la Mare o per un aniversari o ocasió especial. Però també hi ha qui opta per fer clauers amb el gravat de la signatura, és el regal ideal per fer per exemple al metge de capçalera o bé per com a regal d’empresa…
Per als més tecnològics, també podem customitzar un pen drive amb una placa personalitzada amb missatge, o tanmateix amb la signatura.

Sou artesans però també repareu…
Abans parlàvem de la uniformització de la joia de grans marques que fan les seves pròpies col·leccions. Però compte amb la qualitat. Aquí no parem d’arreglar tanques que no funcionen i veiem banys de metall tan superficials que duren menys d’un any… Però sobretot també actualitzem joies.

Actualitzar joies?
Qui no té una joia de l’àvia o de la mare que ha quedat passada de moda. Nosaltres li fem un restyling complet i aquella joia torna a tenir un sentit, torna a cobrar valor perquè qui la porta se la torna a posar i a sentir seva. Cada vegada ens ho demanen més i realment hem convertit petites antigalles de gran valor sentimental en autèntiques joies.

A més de l’estudi de les gemmes, sou la primera distribuïdora del Tot Badalona, una revista amb 30 anys d’història. Què representa per vosaltres?
El Tot per mi és un record de la infància. L’Avi sempre m’enviava a buscar-lo al Forn Prats d’aquest mateix Carrer Lleó i ara sóc jo qui el distribueixo a la meva nova botiga, és un cercle de vida. En sóc una lectora de tota la vida. És un aparador sencer del què passa a la nostra ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom