Aquesta setmana a Opinió en Toni Flores ens parla de: “La Revolució, el camí cap a la República Catalana”

0
718

Aquest diumenge 27 de setembre se celebren eleccions plebiscitàries a Catalunya, substituint el referèndum que la legalitat espanyola no permet fer. Esperem que sigui el pas definitiu cap a la República Catalana, el punt de no-retorn d’aquest procés que alguns voldrien allargar anys i anys.
I al fer aquest pas caldrà estar alerta de no reproduir les desigualtats socials actuals, que només garanteixen el benestar i l’èxit econòmic a uns quants privilegiats. Caldrà posar sobre la taula tots els valors que vam representar el passat 11 de setembre amb els diferents trams de la Via Lliure a la Meridiana. Caldrà superar aquelles estructures antidemocràtiques que no ens han permès fins ara el nostre ple desenvolupament com a poble. Només amb les nostres mans podrem construir una República Catalana per a tots i per a totes. És l’hora de la Revolució Catalana. Caldrà fer passes valentes, caldrà trencar la legalitat espanyola, caldrà apostar per una Declaració Unilateral d’Independència (DUI) que capgiri del tot aquest nostre país.
Parlant de revolucions i de capgirar la història, el proper 8 d’octubre tornarem a recordar la vigència i actualitat dels valors guevarians que van inspirar la revolució cubana. L’home nou, la igualtat, la lluita per la llibertat dels pobles, l’internacionalisme. La gent d’esquerres de Badalona ens trobarem altra vegada a la Plaça del Che per commemorar la mort d’aquest lluitador universal, recordant la seva lluita revolucionària a favor de la llibertat, la igualtat i la plena sobirania del seu poble i de la classe obrera mundial.
Emmirallem-nos, doncs, en l’exemple personal i col·lectiu del Che Guevara com a clara mostra de la lluita d’un poble anhelant la seva llibertat. Fem del seu combat un exemple inspirador pel què ens tocarà viure els propers mesos, quan constantment haurem de tornar a escoltar amenaces de la banca, de les grans multinacionals, de les forces espanyolistes que ens voldran fer creure que la història ha acabat.
Com va dir Allende, però, “la història és nostra i la fan els pobles”. Aquest 27 de setembre, fem la Revolució!

Toni Flores

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom