Activat un avís preventiu d’episodi de contaminació atmosfèrica per partícules a la conurbació de Barcelona

0
721

L’AMB ha posat en marxa el seu Protocol d’actuació per episodis ambientals d’elevada contaminació atmosfèrica, en la fase d’avís preventiu de PM10, degut a la intrusió de pols africana i que les condicions de dispersió no milloraran significativament.

L’alarma s’ha encés al detectar nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l’ambient atmosfèric a la Zona de Protecció Especial (ZPE) de la conurbació de Barcelona, que inclou la ciutat de Badalona. L’avís també afecta a diferents municipis de la Plana de Vic.

Intrusió de pols africana 

La mitjana diària dels nivells de PM10 d’ahir van ser superiors al valor de 50 μg/m³ en més d’una estació de mesurament de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric (àrea de Barcelona i Vallès-Baix Llobregat), i també es van produir superacions del valor límit diari a la Zona de Qualitat de l’Aire de la plana de Vic. La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats a tot el territori i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d’avui, donat que es preveu que la intrusió de pols africana persisteixi i que les condicions de dispersió no millorin significativament. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom