10 anys passejant pel nostre Pont del Petroli

0
3902

El Pont del Petroli va construir-se per Campsa, l’any 1965, per a la descàrrega de productes petrolífers des dels vaixells cisterna. Anteriorment, la companyia Suari i Canals havia construït un pont de fusta, cap a l’any 1892, amb el mateix objectiu comercial al mateix punt del pantalà. La infraestructura va deixar de ser operativa l’any 1990, dos anys abans dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. En ser abandonada la seva funció industrial, es va convertir en la principal zona de submarinisme de Badalona, sense necessitat d’embarcacions ni instal·lacions. L’any 2003 va passar a ser propietat de l’Ajuntament de Badalona i, després de diferents etapes de restauració, es va obrir al públic el mes de juny de l’any 2009, ara fa just 10’ anys, habilitat com a passeig i mirador. També hi ha instal·lada una estació científica i meteorològica gestionada per la Universitat Politècnica de Catalunya.

El gran escenari mediàtic de Badalona

Cada vegada és més habitual veure un bloc d’anuncis a la televisió i identificar en algun espot el Pont del Petroli. Aquest espai de la façana marítima s’han convertit en un plató per moltes marques comercials. El Pont acull cada any nombrosos anuncis televisius, programes de televisió, sessions fotogràfiques i fins i tot rodatges de pel·lícules. Durant el passat any, 2018, l’Ajuntament de Badalona va ingressar un total de 4.683,75 euros per les gravacions que es van fer al Pont del Petroli. A més, durant les passades festes nadalenques, i per primera vegada, el pantalà va ser il·luminat amb llums de Nadal.

Les dades:

El pont del Petroli és de formigó i fa 235 metres. Acaba en una plataforma de 100 metres quadrats suportada per grups de pilons metàl·lics, clavats des de la platja fins a 12 metres en el fons marí.

Foto: Arxiu TOT Badalona 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom