Proactiva Open Arms rescatarà migrants a l’Estret de Gibraltar

0
1041
 L’ONG de Badalona Proactiva Open Arms col·laborarà amb Salvament Marítim, depenent del Ministeri de Foment, en les tasques de rescat de persones que du a terme el govern de l’estat a les costes espanyoles des de fa 25 anys. La col·laboració es concretarà en dues zones determinades, a l’Estret de Gibraltar i al Mar d’Alborán. Open Arms posarà a disposició de Salvament Marítim els seus recursos humans i materials per dur a terme tasques de rescat. En les properes setmanes està previst que es concreti la fórmula jurídica i també l’encaix de l’operatiu per fer efectiu l’acord. Un acord que, segons Foment, s’emmarca dins la política migratòria de l’executiu espanyol, ”basada en la defensa dels drets humans i el manteniment de la seguretat a les fronteres”.
En un comunicat, Open Arms recorda que va néixer el setembre del 2015 com a “mobilització voluntària a Lesbos, com a resposta civil a l’absència d’operatius de salvament i l’emergència humanitària que suportaven les illes gregues”. Amb l’acord de la UE amb Turquia al març 2016 i el tancament de la ruta pel mar Egeu, el pes del flux migratori es va traslladar al Mediterrani central, sobretot entre Líbia i les costes d’Itàlia i Malta, on l’ONG opera des del 2016 sota la coordinació de la Guàrdia Costanera italiana, i on ha rescatat 26.700 vides en tot just dos anys.

“Les intenses campanyes de criminalització cap a les ONG a la Mediterrània central i la posada en marxa de polítiques inhumanes han provocat no només el tancament dels ports d’Itàlia i Malta i la immobilització de moltes organitzacions humanitàries de salvament, sinó també un increment en el flux migratori cap al sud d’Espanya, que rep més del 40% de totes les arribades a Europa per mar en aquest any 2018”, assegura l’organització.

“Fidels al nostre compromís, seguim ferms en la nostra tasca per evitar morts al mar, allà on siguem necessaris. Per això vam pensar que era el moment de donar suport als nostres companys i companyes de Salvament Marítim, de manera que Open Arms se suma a les tasques de rescat a l’Estret i mar d’Alborán mentre duri la pressió migratòria al sud d’Espanya i es consideri necessari”. A més, el veler ‘Astral’ seguirà en missió d’observació i denúncia en defensa dels drets humans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom