Presentació del llibre “España, el pacto y la furia”, d’Enric Juliana

0
416

Pacte i fúria apareixen en el títol d’aquest llibre com a síntesi del que ha estat el llarg i convuls període que va des dels atemptats de l’11-M a la legislatura de l’amnistia. A Espanya es pacta i es combat amb fúria. Es va pactar una reforma molt ràpida de la Constitució per a garantir el pagament del deute, es va acordar en pocs dies la llei d’abdicació del rei Joan Carles I, es va pactar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, i s’han pactat moltes coalicions en els diferents nivells de govern. Des de fa sis anys, Espanya compta amb un govern de coalició sostingut per una majoria parlamentària molt plural. A Espanya es pacta i alhora la fúria recorre totes les seves artèries polítiques, sent un dels països més polaritzats després dels Estats Units, l’Argentina, Colòmbia i Sud-àfrica.

 

Després de dues dècades d’intens treball periodístic a Madrid, Enric Juliana ofereix la seva visió d’aquest període de temps, en el qual hem sofert una greu crisi econòmica i una altra territorial sense precedents, hem estat reclosos a casa per una pandèmia, hem escoltat de prop nous tambors de guerra i ens hem aproximat al llindar de vertiginosos canvis tecnològics… La reconeguda capacitat d’Enric Juliana com a observador i analista de la realitat política i social espanyola, i dels vincles d’aquesta amb la realitat internacional, aconsegueixen en aquest llibre el seu punt àlgid.

 

Enric Juliana Ricart (Badalona, 1957) és un dels periodistes més prestigiosos de l’actualitat, professió que exerceix des de 1975, gairebé mig segle. Va ser corresponsal de La Vanguardia en Italia entre 1997 i 2000. Actualment, és director adjunt del diari i està al capdavant de la seva delegació en Madrid.

La presentació del llibre tindrà lloc el 26 de juny, a les 19h, a l’Espai Betúlia i Juliana estarà acompanyat del també badaloní  Julià de Jòdar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom