Exposició sobre el coneixement de la depressió a Can Ruti

0
508

Donar visibilitat a la realitat de les persones que conviuen amb una depressió i promoure el coneixement d’aquesta malaltia. Aquest és l’objectiu de La Travessia d’Elena, una exposició que romandrà instal·lada al vestíbul de l’Hospital fins a l’11 d’octubre.

La iniciativa està impulsada per Lundbeck, companyia farmacèutica especialitzada en malalties del cervell, que compta amb l’aval de la Societat Espanyola de Psiquiatria i Salut Mental (SEPSM), la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN) i l’associació de pacients La Barandilla.

La Travessia d’Elena integra 12 il·lustracions creades per l’artista Ana Santos que estan inspirades en més de 500 testimonis reals, recollits a través de les xarxes socials, de persones que pateixen o han patit depressió, i que mostren com és viure amb aquesta malaltia.

La mostra, però, va néixer com una experiència virtual que es pot veure a deladepresionsesale.com i que recorre les 12 etapes de la travessia de la seva protagonista per descobrir com afronta les diferents situacions que pateix una persona amb depressió i arribar a terra ferma. Al web també es pot veure contingut extra com a àudios amb alguns dels testimonis, entrevistes amb especialistes mèdics i pacients, així com informació per a conèixer més sobre la depressió.

S’estima que cada any, al voltant de 38.000 persones són diagnosticades amb quadres depressius a Catalunya, una xifra equivalent al 5% de la població. Alhora, està associada a una alta prevalença al llarg de la vida: de fet, es calcula que gairebé 100.000 catalans poden patir-la al llarg de la seva vida. Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de 2021 un 7,7% dels homes i un 18,3% de les dones declaren tenir una depressió sense especificar-ne la gravetat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom