El Nadal de les reinvencions

0
1290

Les tradicions s’adapten a la pandèmia
Com tot, el coronavirus també està afectant les tradicions. Des del primer moment, festes com les processons de Setmana Santa, actes de les Festes de Maig o la Festa Major d’Agost han estat suspesos o en els millors dels casos adaptats. Amb l’arribada de les festes de Nadal, l’Ajuntament ha presentat com seran les festes a Badalona. D’entrada, tot i el manteniment de l’enllumenat nadalenc, que enguany s’ha reforçat en diverses zones de la ciutat, i els pessebres del Refugi o el situat a la plaça de la Vila, molts dels actes nadalencs, com concerts, balls o actes socials han quedat suspesos. 

Sense cavalcada, per primera vegada, en gairebé 70 anys

Tot i que no hi ha una data precisa, segons han explicat des del Museu de Badalona al TOT, a principis dels anys 50 van començar a sortir els Reis d’Orient en Cavalcada. De fet, en aquests gairebé 70 anys la comitiva reial ha sortit sempre pels carrers de Badalona, plogui o nevi. Enguany, però el coronavirus també ha fet suspendre la Cavalcada 2021. No hi haurà carrosses, ni comparses, ni música pels carrers de Badalona. Fa unes setmanes, l’Ajuntament ja va anunciar els actes que susbtituiran la Cavalcada, perquè d’arribar, els Reis d’Orients arribaran també aquest Nadal. No serà per mar, ni tampoc al Pont del Petroli, sinó que aquest any especial han triat l’Estadi Municipal de Badalona, a Montigalà, i el transport triat serà l’helicòpter. Per les persones que no puguin assistir a l’Estadi, l’aforament serà limitat, podran seguir-ho en directe per Televisió de Badalona. 

Campament Reial al Parc de Montigalà

Els Reis arribaran el diumenge 27 de desembre, a les 12:30h, a l’Estadi Municipal. L’endemà, el 28, començarà el Campament Reial, al parc de Montigalà i la Fàbrica de Joguines, a l’Escorxador, de 17h a 21h, fins el 5 de gener. Els nens i nenes de Badalona que vulguin anar poden demanar cita prèvia al web de l’Ajuntament, www.badalona.cat o bé per l’app Agenda Cultural Badalona.   

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom