Badalona s’il·luminarà més aquest Nadal amb nombroses novetats

0
2505

Aquest no serà un Nadal igual que altres anys. La pandèmia també trastocarà les festes més familiars de l’any. L’actual situació provocada per la Covid-19, amb restriccions i tancaments parcials de molts negocis, ha fet que l’Ajuntament faci una aposta per una campanya de Nadal amb més llums repartides per molts més barris de la ciutat. El govern municipal, tal com avançava el darrer TOT, ha fet una nova licitació per destinar més pressupost en il·luminar carrers, sobretot en zones que feia anys que no s’il·luminaven o bé mai havien tingut llums de Nadal. Enguany, algunes de les principals avingudes, com la rambla de Sant Joan, Marquès de Sant Mori, Riu Mogent, Antiga carretera de València, plaça Regalèssia, carrer Liszt i un carrer del barri del Remei estrenaran llums nadalenques. A part, els principals eixos comercials, de tots els barris, s’il·luminaran a partir del 27 de novembre, des del Centre, Progrés, la Salut, Llefià, Morera, Bufalà, Sant Crist o Artigues. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat al TOT que s’ha fet un esforç per guarnir més la ciutat i en un moment de dificultat “donar una mica d’alegria als carrers”. Albiol reconeix que Badalona mai ha estat “detallista” en il·luminar els carrers, però creu que aquest any tan comerciants com ciutadans necessiten una mica més llum després de tants mesos de foscor per la pandèmia. 

Badalona tindrà dos arbres de 15 metres a la plaça de la Vila i a Llefià  

A part del tradicional arbre de la plaça de la Vila, que enguany serà de color verd, imitant a un de natural, també s’instal·larà un de similar, d’uns 15 metres, al barri de Llefià. L’arbre estarà situat a la cantonada dels carrers Juan Valera amb Marquès de Sant Mori. Pel que fa a les enceses, el 26 de novembre s’iluminarà la bola de Nadal del Passeig de la Salut i els llums d’aquest barri. El 27 serà el torn de l’encesa de l’arbre de la plaça de la Vila, i els eixos comercials de la ciutat i el 28 de l’arbre de Nadal de Llefià. D’altra banda, la façana del Museu Municipal també estrenarà llums de Nadal, el 10 de desembre, coincidint amb la inauguració de l’exposició sobre el pintor Ramon Casas.

4 grans boles i 2 àngels s’il·luminaran per diferents barris 

Una altra de les atraccions d’aquest Nadal a Badalona serà la instal·lació de diferents ornaments per afavorir la dinamització del comerç local, sobretot als barris. Aquestes festes s’encendran 4 grans boles, de 5 metres, que seran transitables per dins. Les boles de colors s’instal·laran a les places Antònia Boada, a Bufalà, Enric Morera, a la Morera, al parc de Lloreda i al Passeig de la Salut. A més, també s’encendran dos grans àngels, d’uns dos metres i mig, als barris de Pomar i Bonavista. També els mercats municipals de la ciutat estrenaran llums nadalenques. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que aquestes festes s’han volgut descentralitzar l’enllumenat i que gairebé tots els barris tinguin un motiu nadalenc. Per la seva part, des de la Federació de Comerciants de Badalona creuen que els llums de Nadal tenen enguany més sentit que mai.

Com serà l’arribada dels Reis d’Orient?

Aquest dilluns, l’Ajuntament té previst avançar més detalls de la campanya de Nadal, entre ells l’arribada dels Reis d’Orient. El govern municipal ja ha explicat que el 5 de gener no hi haurà la tradicional Cavalcada pels carrers de Badalona, però si un acte perquè els nens i nenes puguin veure Ses Majestats els Reis d’Orient. El TOT també pot avançar que s’instal·laran 6 bústies reials repartides per diferents punts. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom