Armilla d’alerta per evitar interrupcions durant l’administració de medicaments

1
662

Les infermeres de l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, i que també ofereix servei a part de Badalona, que administren la medicació dels pacients a la Planta 3B ho fan actualment en la meitat de temps que fa un any i mig. A més, reben fins a un 85% menys d’interrupcions per part de companys i familiars, passant de 28 a 4 intermissions de mitjana. Aquesta millora és el resultat de la implantació, al març del 2018, de l’armilla d’alerta durant l’administració de fàrmacs per tal d’evitar interrupcions que puguin generar errors de medicació i millorar, així, la seguretat del pacient.

L’acció consisteix a col·locar-se una armilla amb el missatge “STOP! Ara no el puc atendre. Estic preparant medicació” ben visible per tal que pacients i familiars, així com la resta del personal, no destorbin durant el procés de preparació i administració de fàrmacs.

Aquesta senzilla acció s’emmarca en la línia de treball de l’Hospital de l’Esperit Sant orientada a garantir l’ús segur dels medicaments, i que s’inclou en el Projecte de Seguretat del Pacient. Es tracta d’un línia amb una especial rellevància, ja que els errors de medicació són la principal causa d’esdeveniments adversos relacionats amb l’assistència sanitària.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom