4 morts més a la residència de Sant Cebrià i ja suma 18 defuncions

0
3589

L’Ajuntament de Tiana ha emès un nou comunicat, aquest dimecres a la nit, amb les dades actualitzades de l’actual situació a la residència municipal de Sant Cebrià. Després de 48 hores del darrer comunicat, el consistori ha informat de 4 noves morts a la residència tianenca i ja suma 18 defuncions. Segons el comunicat oficial, actualment, hi ha 15 residents que estan derivats o bé al domicili amb familiars, bé als hospitals/clíniques o bé als sociosanitaris. 4 persones de les derivades han estat traslladades a la Residència Ballesol de Badalona. Hi ha 6 residents negatius, 26 amb simptomatologia o bé que són contactes d’algun pacient i 23 positius de Covid-19. A data de dimecres, hi ha hagut un total de 18 defuncions a la residència. L’Ajuntament de Tiana també ha informat que l’equip de BSA que dona suport a la Residència actualment està format per un metge de família, una infermera comunitària i dos metges del sociosanitari del Carme de BSA (una internista amb amplia experiència en geriatria i un metge de família) que coordinen un grup de 8 professionals de l’àmbit d’Atenció Primària.

Junts per Tiana força un ple extraordinaari per demanar explicacions per la greu situació a la residència municipal 

Junts per Tiana ha registrat la petició d’un ple extraordinari de l’Ajuntament de Tiana per demanar responsabilitats a l’equip de govern per la greu situació a la residència municipal Sant Cebrià. Els 5 regidors de l’agrupació electoral, primera força en vots i regidors a l’Ajuntament de Tiana, demanen explicacions pel contagi massiu de la gent gran de la residència i per l’ocultació continuada de dades i reclamen que s’obri una investigació. Segons la formació Junts per Tiana la situació a la residència municipal a dia d’avui continua al límit, amb manca de mitjans humans per atendre els residents malalts, alguns d’edat molt avançada i amb dependència.

  • Per què van trigar 12 dies a fer públic que hi havia residents malalts?
  • Per què es va trigar tant a demanar ajuda al Departament de Salut després dels primers casos?
  • Davant les queixes de diverses famílies, el govern municipal estava obligat a fer una inspecció i a obrir un procediment d’ofici.
  • La concessió de la residència municipal fa mesos que s’investiga en una comissió de l’Ajuntament. El govern municipal havia d’intervenir l’equipament i prendre el comandament a la primera sospita.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom