ERC denuncia que el govern del PP atura el monument de l’alcalde Xifré

0
722

ERC Badalona ha denunciat, en un comunicat, que el govern de la ciutat es planteja fer marxa enrere a la instal·lació del monument en memòria de l’Alcalde Frederic Xifré afusellat pel franquisme l’any 1940 per la seva condició d’alcalde republicà, segons els republicans. Així ho va traslladar el Museu a l’Associació Cultural Frederic Xifré que treballa per restaurar la memòria de l’alcalde badaloní. Segons ERC, el nou equip de govern al·lega que el cost del monument és massa alt i no vol finalitzar els darrers tràmits per instal·lar el monument a la plaça que porta el seu nom, a tocar de la Plaça Pompeu Fabra.

El Ple de Badalona va aprovar l’any 2022 un nou pressupost d’inversions – amb els vots favorables del Partit Popular – que incloïa una partida de 100.000€ per dissenyar, construir i instal·lar el monument. Finalment, el cost total és de 86.000€, un 14% inferior del que es va pressupostar.

Des de la regidoria de Cultura, Esquerra Republicana va treballar per fer realitat el monument construint un consens entre el Museu de Badalona, l’Associació Cultural Alcalde Xifré i la familia de l’Alcalde assassinat. L’1 d’abril de 2023, el Museu de Badalona va acollir la presentació del projecte del monument que aniria a càrrec de l’escultor Pere Coll.

El govern sortint va deixar la feina enllestida amb els informes corresponents favorables per part dels tècnics i de la intervenció municipal. El nou govern havia de formalitzar l’encàrrec i instal·lar el monument. Uns tràmits que no es van poder realitzar abans de les eleccions pel retard en la liquidació dels comptes de l’Ajuntament de Badalona, un pas necessari per poder finançar la partida d’inversions destinada al monument.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom