El Node d’Energia de Blockchain del CBCat continuarà a Badalona

0
469

S’aprovarà en el Ple d’abril que tindrà lloc demà

El Govern Municipal de Badalona i Guanyem Badalona facilitaran la continuitat del Node d’Energia del CBCat a Badalona. Des del centre volen agrair als representants que “han escoltat i entès aquesta iniciativa estratègica pel país”. Avui al matí ha tingut lloc una reunió entre les diverses parts per desbloquejar la situació que havia quedat encallada. La continüitat s’aprovarà de forma oficial en el Ple d’abril que tindrà lloc demà.

Després de reunir-se avui amb el CBCat i el Govern Municipal, Guanyem Badalona s’ha decidit finalment votar a favor de l’assignació d’aquest pressupost en el ple d’abril, que tindrà lloc demà mateix, desbloquejant així aquesta situació, i permetent que el Node d’Energia del CBCat pugui continuar amb la seva tasca a la ciutat del Barcelonès.

  

Badalona, referent en la implementació de tecnologies blockchain

El principal projecte estratègic del Node d’Energia consisteix a impulsar la iniciativa ReWatt, que aplica tecnologia blockchain per tal de millorar l’eficiència de les comunitats locals d’energia. Per a fomentar l’adopció de la tecnologia blockchain, es realitzen seminaris, conferències i altres activitats per a la formació d’empreses de Badalona en aquesta tecnologia. El Node d’Energia converteix en Badalona un referent en la implementació de tecnologies blockchain per a la gestió de l’energia i ofereix una sèrie de serveis i activitats per a la formació i l’adopció d’aquesta tecnologia en altres sectors, impulsant la innovació i el desenvolupament a la ciutat.

El Node d’Energia està actiu i amb seu al BCIN des de mitjans del 2022 i compta amb un equip que duu a terme seminaris, tallers i altres activitats formatives, així com un projecte de democratització de l’energia estratègic. La continuïtat del Node d’Energia a la ciutat de Badalona, però, va quedar en l’aire quan, en el Ple del passat mes de març, no es va aprovar l’autorització perquè el Govern Municipal pogués invertir la dotació econòmica que s’havia de destinar a aquesta seu. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom