Aquesta setmana a Opinió en Roger Sallas ens parla de: “Sí, ho farem”

Autor

Categories

Compartir

Amb la cita del Referèndum sobre la independència de Catalunya marcada ja al calendari, canviem de fase. Per fi s’ha concretat el compromís del Govern de la Generalitat amb el poble català, molt majoritàriament favorable al Referèndum.
El Govern espanyol del PP, aplaudits pels acòlits del PSOE i C’s, no ens han sorprès actuant de forma unilateral per evitar el que també l’enorme majoria del poble de Catalunya volia: un referèndum acordat amb les institucions espanyoles, tal com van fer la britànica a Escòcia o la canadenca al Quebec. L’Estat espanyol ha tornat a manifestar el seu tarannà estructuralment demofòbic, contrari a la participació, opinió i implicació de la gent en les decisions polítiques. Seguir-hi confiant i no defensar l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català és, ara i aquí, fer el joc a l’Estat antidemocràtic que patim.
El dret d’autodeterminació és el dret que té un poble, una nació, de decidir si vol ser independent o no, sense compulsions externes o interferències. No exercir-lo seria impossible de concebre en una societat avançada com la nostra. Oposar-s’hi significaria girar l’esquena a drets bàsics conquerits amb lluites populars i que ens han fet avançar com a societat: la jornada laboral de vuit hores, la defensa de les persones homosexuals o la lluita contra el masclisme i el racisme, per citar alguns exemples. Alguns llavors també deien que no es podien desobeir lleis injustes i que calia esperar.
I pels cagadubtes d’última hora, que fa pocs anys defensaven la desobediència a la legislació coercitiva: ja no s’hi valen excuses ni dilacions. Mantenir-se en l’ambigüitat i no defensar la realització del referèndum i el resultat vinculant que en surti, us alinearia amb les clavegueres de l’Estat i tota la seva motxilla. Deixeu enrere la por, celebrem que som un poble conscient i madur, i votem. Cadascú fent la campanya pel projecte que prefereixi: la monarquia espanyola o la República catalana. Però sí, fem-ho.
Badalona no es quedarà enrere ni al marge d’aquest cant a la llibertat. Encapçalarem l’exercici de democràcia més gran que haurà viscut aquest país. Hem superat amenaces de l’Albiol i el seu PP i ara, amb tota la intel•ligència, ho tornarem a fer. Perquè votar no és cap delicte. I crear entre tots i totes un país lliure i just, tampoc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

24,875FansAgradda
11,589SeguidorsSeguir
16,218SeguidorsSeguir

Autor

Compartir