Aquesta setmana a Opinió en Jordi Alcover ens parla de: “Tancat per vacances”

Autor

Categories

Compartir

Quan hi ha vacances pel mig sempre hi ha nous propòsits. Necessitem fer una parada tècnica per carregar piles i ja pensem que un cop les tinguem carregades serem millors persones, millors amants, millors treballadors, més sans, més guapos, amb més energia, amb més ganes.

Normalment el tòpic diu que comencem l’any amb nous propòsits però, realment, els propòsits solen venir amb el nou curs, com si comencéssim de nou l’escola amb la ferma decisió de treure millors notes als exàmens.

Les vacances són un excel·lent baròmetre per mesurar la nostra il·lusió per fer coses, una autèntica prova de foc per la nostra economia domèstica, també per la creativitat (a falta de calers, cal innovar amb destinacions i amb la recerca de bones ofertes), com estem amb la nova parella (vénen molts divorcis després de les vacances) i, sobretot, la nostra pell; com d’elàstica potser després d’estar uns mesos de contenció en l’anomenada “ operació biquini” a donar-ho tot en els àpats i no necessitar el flotador per anar a la platja perquè ja l’acabem tenint incorporat de sèrie.

Les vacances també són un moment a Badalona per criticar la platja. No hi ha any que no hi hagi la típica conversa de aquesta any la platja està més bruta, no s’hi pot estar… o també que buida i avorrida està la ciutat…

El fet és que per més que ens esmarem per dibuixar unes vacances ideals, realment les vacances són, normalment, un element anhelat a la nostra vida. No donem compte que mentre nosaltres intentem assenyalar una destinació a la bola del món n’hi ha d’altres que assenyalen la nostra ciutat, o millor dit l’anomenada Gran Barcelona.

Està molt bé que Badalona tanqui per vacances… però venim d’uns anys d’una excessiva contenció econòmica que fa que molts badalonins tinguin la clara vocació de redescrobrir la seva ciutat per vacances. I llavors se n’adonen de les mancances que té però també del seu enorme potencial.

Em diuen que pel Carrer de Canonge Baranera hi ha la intenció d’obrir un Bed and Breakfast sobre un restaurant. Em sembla una excel·lent iniciativa. Quina Badalona volem? Ens agradaria figurar en el mapa de la Gran Barcelona? Volem apostar per incorporar places hoteleres? S’ompliran? Convindria continuar estudiant tota aquesta qüestió per evitar que Badalona estigui tancada per vacances.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,859FansAgradda
3,214SeguidorsSeguir
11,819SeguidorsSeguir

Autor

Compartir