La JEC desestima la petició de Mitjà de prohibir votar presencialment als infectats per covid

2
1320

La Junta Electoral Central (JEC) ha desestimat la petició de l’epidemiòleg de Can Ruti, Oriol Mitjà, de prohibir votar presencialment a les persones infectades de covid-19. La JEC admet que les eleccions comporten un risc de contagi “per molt que els poders públics s’esmercin en mantenir unes condicions sanitàries idònies”, però alhora recorda que el TSJC va tombar l’ajornament dels comicis que havia plantejat el Govern. També recorda que, en aquest context, les administracions han pres un conjunt de mesures per facilitar el vot no presencial i per garantir la seguretat als col·legis. I subratlla que “privar el dret de sufragi” a les persones infectades que no hagin sol·licitat el vot per correu “excedeix” les competències de la JEC.

La JEC també indica a la resolució que, tal com indica el TSJC, el risc de contagi “no és major que el de qualsevol altre activitat no essencial permesa a la Comunitat Autònoma de Catalunya; més encara, amb les mesures adoptades s’ha procurat reduir al màxim aquest risc”.

2 COMENTARIS

  1. La Junta electoral central té més humanitat que el Sr. Oriol Mitjà. Mira que voler prohibir el vot a la gent. És humiliant. O votem tots o no vota ningú!. On és la solidaritat d’aquest senyor?.

    • Lo proximo que pedirá el Sr. Mitjà será encerrar a todos los positivos en campos de concentracion, si sigue así. Este tipo da miedo.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom