Guanyem demana a l’ajuntament que aclareixi la situació de l’edifici municipal de Muebles Rojas

0
1682

Guanyem Badalona ha emès un comunicat on recorda que durant l’octubre d’aquest any Dolors Sabater va fer una pregunta formal a l’alcalde Alex Pastor reclamant per mitjà del Dret d’Accés a Informació Pública, tota la informació sobre el pla d’usos de l’edifici municipal qualificat d’equipament Muebles Rojas, i no n’ha rebut resposta malgrat ja ha passat el termini que marca la llei . Mentrestant, creadors culturals actualment ubicats en precari (no paguen lloguer però s’encarreguen del manteniment) a l’antiga fàbrica MOBBA estan apunt de quedar-se sense espai on desenvolupar les seves activitats. Avui Guanyem ha cursat una reclamació formal davant la GAIP.

Durant el mandat anterior, diversos col·lectius d’artistes i compnyies que s’allotgen encara avui dia a l’antiga fàbrica MOBBA, van respondre als plans d’enderrocament d’aquest edifici reclamant un espai on seguir la seva activitat.  El govern local en aquell mandat i abans de la moció de censura, va impulsar el treball d’una comissió interàrees, transversal  que estudiava com encaixar i fer cabre els usos compartits de l’edifici municipal qualificat d’equipament Muebles Rojas per tal de fer compatibles els usos comunitaris del barri (que no disposa de cap servei ni cap espai), el despatx i possible sala per l’Associació de Veïns, el possible trasllat dels creadors culturals actualment ubicats a la MOBBA i la Fundació Èpica de la Fura dels Baus. Guanyem Badalona posa de relleu que quest espai actualment és l’únic equipament del barri del Manresà i exposa que hi ha formes d’obrir-lo al barri i a més col·lectius de creació cultural.

La formació defensa que la proposta definida durant el govern de Dolors Sabater estableix que la nau podria allotjar l’Associació veïnal del Manresà, el col·lectiu de professionals i d’entitats de creació cultural allotjades actualment a la MOBBA i els actuals únics ocupants de Muebles Rojas, la Fundació Èpica de la Fura dels Baus. L’agrupació municipalista reclama un encaix d’aquests col·lectius a la nau de Muebles Rojas i la definició del pla d’usos de l’edifici municipal Muebles Rojas, el model de cessió gestió i governança de l’espai.

Ja fa temps que Guanyem Badalona exigeix un pla d’equipaments municipals que defineixi la gestió i usos de tots els equipaments municipals i que inclogui el pla d’usos de Muebles Rojas. Per això presentarà una moció al proper ple exigint que es reprengui la feina que s’havia avançat amb l’anterior govern, al·ludint també a la situació d’urgència que viuen les companyies de la MOBBA.  En paraules de la Dolors Sabater “Badalona necessita potenciar les seves indústries culturals i no es pot permetre que  marxin companyies tan importants i de relleu internacional com les de la MOBBA”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom