L’Ajuntament de Badalona, a través de la societat municipal Reactivació Badalona, ha posat en marxa la primera edició del Concurs de Restauració Sostenible, una iniciativa pionera que vol promoure bones pràctiques mediambientals i donar visibilitat al compromís ecològic dels establiments gastronòmics de la ciutat.
El certamen premiarà el plat més sostenible elaborat per restaurants i establiments d’hostaleria de Badalona. El jurat valorarà aspectes com l’ús de productes de proximitat i temporada, la gestió eficient de l’aigua i l’energia, la reducció de residus i altres mesures alineades amb la transició verda.
Hi poden participar tots aquells establiments del municipi que estiguin legalment constituïts i disposin de cuina pròpia. El termini per inscriure-s’hi finalitza el 15 de setembre de 2025, mitjançant un formulari en línia.
El procés de selecció es dividirà en diverses fases. En primer lloc, un equip tècnic revisarà les candidatures i determinarà quins plats compleixen els requisits mínims. A continuació, els plats seleccionats passaran a una fase de degustació, on un jurat format per representants de l’Ajuntament, Reactivació Badalona, el Gremi d’Hostaleria i experts en sostenibilitat i gastronomia avaluaran les propostes.
Els tres finalistes es donaran a conèixer durant l’última setmana d’octubre, i la guanyadora o guanyador s’anunciarà a mitjans de novembre en un acte públic. El premi consistirà en una dotació econòmica de 1.000 euros i un guardó distintiu que reconeixerà l’establiment com a creador del “Millor Plat Sostenible de Badalona 2025”.
El concurs forma part de l’estratègia de ciutat per impulsar un model econòmic local més sostenible, innovador i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).































