El cuiner badaloní Jeffrey Ruiz (Badalona, 1992) i la seva sòcia Helena Termes han rebut el premi Cuiner 2025, concedit aquesta setmana al Gastronomic Forum Barcelona. Tots dos van posar en marxa fa només sis mesos, a Palamós, el restaurant La Cort del Mos, una proposta que combina la tradició culinària catalana amb una mirada moderna i creativa.
El jurat, format per professionals i públic, ha valorat la seva aposta per una cuina catalana contemporània, amb producte de proximitat i una connexió directa amb el territori. Ruiz i Termes s’han imposat a altres candidats destacats com els cuiners dels restaurants Casa Parera (Mataró), El Cup Vell (Tarragona), El Raier (la Pobla de Segur), La Sosenga i Franca, tots dos de Barcelona.
La trajectòria del restaurant La Cort del Mos ja havia estat reconeguda dimarts, també en el marc del Forum, amb el premi Georgina Regàs a la millor cuina dolça, dins dels nous Premis Guia Augusta dedicats a la cuina catalana.
“Vam obrir fa sis mesos amb molta il·lusió, perquè és un projecte molt personal”, explicava Helena Termes en recollir el guardó. “Fem cuina catalana, donant-li una volta, amb producte molt proper, del territori, i treballant amb petits proveïdors”, afegia. Termes també va voler destacar la feina de Hamsa Ayyan, el tercer membre de l’equip: “Sense ell no podríem aixecar la persiana cada dia”.
Amb aquest reconeixement, el badaloní Jeffrey Ruiz es consolida com una de les noves veus emergents de la gastronomia catalana.































