El badaloní Jeffrey Ruiz, premi Cuiner 2025 al Gastronomic Forum Barcelona

0
1018

El cuiner badaloní Jeffrey Ruiz (Badalona, 1992) i la seva sòcia Helena Termes han rebut el premi Cuiner 2025, concedit aquesta setmana al Gastronomic Forum Barcelona. Tots dos van posar en marxa fa només sis mesos, a Palamós, el restaurant La Cort del Mos, una proposta que combina la tradició culinària catalana amb una mirada moderna i creativa.

El jurat, format per professionals i públic, ha valorat la seva aposta per una cuina catalana contemporània, amb producte de proximitat i una connexió directa amb el territori. Ruiz i Termes s’han imposat a altres candidats destacats com els cuiners dels restaurants Casa Parera (Mataró), El Cup Vell (Tarragona), El Raier (la Pobla de Segur), La Sosenga i Franca, tots dos de Barcelona.

La trajectòria del restaurant La Cort del Mos ja havia estat reconeguda dimarts, també en el marc del Forum, amb el premi Georgina Regàs a la millor cuina dolça, dins dels nous Premis Guia Augusta dedicats a la cuina catalana.

“Vam obrir fa sis mesos amb molta il·lusió, perquè és un projecte molt personal”, explicava Helena Termes en recollir el guardó. “Fem cuina catalana, donant-li una volta, amb producte molt proper, del territori, i treballant amb petits proveïdors”, afegia. Termes també va voler destacar la feina de Hamsa Ayyan, el tercer membre de l’equip: “Sense ell no podríem aixecar la persiana cada dia”.

Amb aquest reconeixement, el badaloní Jeffrey Ruiz es consolida com una de les noves veus emergents de la gastronomia catalana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom