El reconegut gelater badaloní Albert Soler, juntament amb la seva sòcia Aitana Donisa, ha fet realitat el seu somni: convertir la seva passió per les civilitzacions antigues en una creació dolça i retre un tribut gelat a la ciutat que l’ha vist créixer. Inspirant-se en la icònica Venus de Badalona, Soler ha creat un pastís gelat que fusiona història i gastronomia sota el concepte d’“arqueologia pastissera”.
La creació ha estat publicada a la prestigiosa revista especialitzada Arte Heladero (núm. 220), dins del reportatge titulat “De Baetulo a Xixona”. L’article dedica cinc pàgines a la història de Badalona i al procés creatiu que ha portat aquest dolç tan singular a les vitrines del mestre gelater de Can Soler.
El pastís, elaborat amb sabors que, segons el mateix Soler, representen perfectament l’essència de Badalona, destaca per una presentació sorprenent: una Venus modelada en gelat que corona una combinació equilibrada de textures i gustos com el llimona, coco i anís.
Amb aquesta proposta, Albert Soler no només reivindica la riquesa cultural de la ciutat, sinó que també eleva Badalona al panorama gastronòmic estatal, demostrant que l’art, la història i la gelateria poden anar de la mà.































