Aquest Nadal es compleixen cinquanta anys del tancament d’un dels establiments més emblemàtics que ha tingut mai Badalona: el restaurant Can Ramonet. Conegut popularment així —tot i que el seu nom oficial era Restaurant Ramonet—, l’històric local va abaixar la persiana l’any 1976, posant punt final a més d’un segle de tradició gastronòmica a la Rambla, a tocar del carrer de Sant Jaume.
Els seus orígens es remunten a mitjan segle XIX, quan Alexandre Campmany i Gatell va obrir una modesta taverna a la Rambla. Aquell petit negoci acabaria convertint-se, amb el temps, en un dels restaurants de més prestigi de la ciutat i un nom que traspassaria les fronteres de Badalona. La seva oferta culinària, basada en productes de qualitat i receptes que combinaven tradició i caràcter mariner, va situar Can Ramonet entre els referents gastronòmics de la costa barcelonina.
La bullabessa, el plat estrella
Si un plat definia el restaurant era, sens dubte, la seva famosa bullabessa,. Molts dels clients que la van tastar encara en parlen amb entusiasme. Era un d’aquells plats que creaven fidelitat, que feien que la gent tornés vegada rere vegada i que situaven el restaurant a l’imaginari col·lectiu com un lloc on es menjava “com enlloc més”.
Can Ramonet, però, era molt més que menjar. Hi eren habituals les celebracions familiars i socials: convits, batejos, reunions de societat i àpats de diumenge que acabaven allargant-se sense pressa. Era un punt de trobada, un espai que formava part de la vida quotidiana del barri i de moltes generacions de badalonins.
L’edifici va romandre dempeus fins al 2002, quan finalment va ser enderrocat.































