Xarcuteria Can Margenat és més que una xarcuteria de Badalona. I aquest 2025 estan celebrant els seus 75 anys d’història. Parlem amb Can Margenat. 

Aquest any celebreu 75 anys de vida. Com recordeu els inicis i com ha evolucionat al llarg de tots aquests anys?

Mirar enrere ens genera molta emoció ja que els inicis van ser durs. Era un altra època, moltes hores de feina i pocs recursos. Un començament humil a la plaça, un petit obrador i més endavant una botiga on els nostres avis, amb treball, constància i molta passió elaboraven els primers productes. Tot es feia de manera artesanal amb la idea molt clara d’oferir qualitat i honestedat en cada peça. Amb el temps, la nostra xarcuteria ha anat evolucionant sense perdre l’essència. Avui som la tercera generació al capdavant d’un negoci que ens dona moltes alegries. Celebrar 75 anys és, per nosaltres, celebrar una història familiar, un homenatge a l’esforç de tots els que ens han precedit.

Quin creieu que ha estat el secret perquè una xarcuteria familiar com la vostra hagi perdurat i continuï sent un referent a Badalona?

Segurament uns valors molt arrelats i una manera de fer que no hem volgut perdre mai. Des del primer dia la nostra família ha apostat per la qualitat per davant de tot: ingredients reals, productes naturals i processos artesanals al nostre propi obrador. Cada un de nosaltres ha aportat una mirada nova i això ens ha fet créixer sense perdre la base. Som una empresa familiar en el sentit més autèntic: treballem junts, compartim decisions i vivim la xarcuteria com una extensió de casa nostra. Això es transmet al producte i a un tracte molt proper amb el client. La gent nota que darrere de la nostra feina hi ha honestedat i passió. És la seva confiança la que ens ha portat fins aquí i ens ha acompanyat tants anys.

Quins productes o especialitats recomanaríeu per aquestes festes?

Si ens centrem en el dia de Nadal, l’estrella indiscutible seria el caldo i en aquest no hi pot faltar la botifarra negra de Can Margenat o l’os del caldo blanc que fa autèntica màgia. Si parlem de Sant Esteve llavors els protagonistes són els canelons i aquí n’hi ha per tots els gustos…de carn, d’espinacs, de bacallà o de bolets. El fricandó, les espatlles al forn i els talls rodons també tenen molt de protagonisme aquests dies de festes així com els niuets que donen un toc de color i llueixen molt a taula. Al final cada família opta per l’opció que més li convé i a casa nostra sempre hi troba consell i recomanacions segons les seves necessitats.

I per acabar, com us agradaria que fos el futur després d’aquests 75 anys d’història?

Mirem al futur amb la mateixa il.lusió que tenien els avis quan van començar però també amb molta responsabilitat de mantenir aquest llegat familiar. Cada vegada sembla que es posin més traves al petit comerç així que mantenir el negoci cada cop suposa un repte més gran. Volem seguir reforçant el que per nosaltres són els tres punts més clau: l’obrador que és la nostra identitat, el producte artesà de qualitat que ens diferencia i una atenció al públic molt propera que convertim en una experiència personalitzada.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom