Comença el procés per decidir en què es destinaran 14 milions d’euros del pressupost d’inversions

0
810

A partir d’aquest dilluns i fins el 27 de novembre tota la ciutadania major de 16 anys empadronada a Badalona podrà votar per internet per decidir el repartiment de 14 milions d’euros del Pressupost d’inversions municipal. 8 milions seran per a inversions de la ciutat i 6 milions més per a propostes dels diferents districtes. Es tracta de la xifra més alta posada a participació per un municipi de l’Estat.

La ciutadania podrà decidir de manera vinculant i votar els projectes per al seu districte i per a la ciutat a través del web https://participa.badalona.cat/. Cada persona empadronada a Badalona podrà escollir sobre totes les propostes del districte que triï i participar en les 46 propostes de ciutat.

La campanya pretén arribar a tots els col·lectius per això s’han habilitat punts de votació a totes les seus de districte de la ciutat perquè no hi hagi cap barrera ja sigui per persones que no tinguin accés a internet o, en especial, la gent gran. Per aquest motiu hi haurà un total de sis dinamitzadors de la Fundació Surt que s’encarregaran d’explicar la campanya a casals de la gent gran, entitats i, fins i tot, a instituts de Badalona per conscienciar la població més jove sobre la importància dels processos de participació ciutadana. Diverses seus d’entitats d’arreu de la ciutat també seran punts de votació.

La campanya també pretén ser viral ja sigui a través de les xarxes socials però també amb diferents elements de propagació que incorporarà la web com per exemple un imprimible a la web perquè tots els veïns que ho vulguin puguin penjar les seves propostes o també amb un post a WhatsApp animant al vot.

La votació i el Súper dissabte

El sistema de votació serà similar al d’un procés de compra per internet. Es disposa d’un pressupost i conforme es va clicant per votar a les diferents propostes es va esgotant el crèdit fins arribar al topall de 14 milions d’euros. Tota la ciutadania empadronada a Badalona identificada amb el DNI, NIE o el passaport podrà votar per les inversions de tota la ciutat i les de districte que esculli, amb el límit pressupostari corresponent en cada àmbit.

La campanya també incorporarà un gran esdeveniment, el Súper dissabte, en ple equador de la campanya, serà el dissabte 19 de novembre. Durant aquella jornada s’habilitaran diferents punts de votació en diversos punts neuràlgics de la ciutat fent una crida al vot.

Criteris de repartiment

El repartiment dels 6 milions entre districtes es fa en base als criteris de Població (35%), Extensió (5%) i Indicadors Socials (20%) i mantenint sempre una forquilla que no podia ser inferior als 800.000€ ni superior als 1.200.000€ (40% base fixa).

TOTAL PRESSUPOST PARTICIPATIU D’INVERSIONS

Districte 1 866.496 € 19 propostes a votació

Districte 2 1.012.890 € 25 propostes a votació

Districte 3 1.024.255 € 18 propostes a votació

Districte 4 1.200.000 € 13 propostes a votació

Districte 5 803.192 € 9 propostes a votació

Districte 6 1.093.167 € 9 propostes a votació

Propostes de ciutat 8.000.000€ 46 propostes a votació

Cal recalcar que el resultat de les votacions serà vinculant per al govern que posteriorment traslladarà totes les propostes escollides al Ple Municipal i les sotmetrà a votació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom