Els Mossos detenen una dona per simular el seu propi segrest a Badalona

0
4714

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han detingut una dona, de 47 anys i nacionalitat espanyola,  per simular que la tenien privada de llibertat i que els seus segrestadors demanaven 6.000 euros com a condició per alliberar-la amb vida.

Els fets es remunten a la nit del 4 d’octubre quan el marit de la suposada víctima va posar en coneixement de la comissaria de Badalona que havia rebut diverses comunicacions a través del seu telèfon mòbil on la seva dona l’informava del segrest i les condicions per alliberar-la. Es dona la circumstància que en aquells moments al denunciant estava essent atès en un centre hospitalari.

Les primeres gestions les van dur a terme agents de la comissaria de Badalona. Després que, passades unes hores, la suposada víctima no apareixes, van avisar als especialistes de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions perquè es fessin càrrec de la investigació. Des d’un primer moment es va donar tractament de segrest al delicte denunciat i es van posar en marxa una sèrie d’accions i dispositius de recerca de la persona suposadament privada de llibertat a banda d’informar l’Autoritat Judicial amb caràcter d’urgència.

En el curs de les investigacions els agents van poder comprovar que la persona privada de llibertat no estava segrestada i que havia pogut accedir a part dels diners que la seva parella havia pagat en concepte de rescat. Hores més tard els propis investigadors la van localitzar, sana i estalvia, en una sala de jocs d’atzar mentre jugava una partida de bingo. A la vista dels indicis recopilats els investigadors van detenir la dona per simulació de delicte i extorsió cap al denunciant, al qual l’arrestada havia imposat el pagament del rescat mitjançant les amenaces cap a la seva pròpia vida. La detinguda, després de declarar en seu policial i sota tutela del magistrat coneixedor de la causa, va ser posada en llibertat amb l’obligació de comparèixer al jutjat quan l’autoritat judicial així ho requereixi.

Fets recurrents: simular el propi segrest per obtenir diners o evitar afrontar obligacions

No és el primer cop que els investigadors d’aquesta especialitat s’enfronten a l’esclariment d’un segrest que finalment resulta fictici. Cada any es computen denúncies per segrest on la víctima diu estar o haver estat retinguda per uns desconeguts, ja sigui per obtenir diners per afrontar els seus deutes o satisfer les seves necessitats, o bé per ocultar una absència difícilment justificable.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom