Mestres, professors i estudiants cridats a la vaga per millorar les condicions laborals

0
575

Setmana de vagues a Badalona, i a la resta de Catalunya. Mestres, professors i estudiants estan cridats a fer vaga aquest dijous per reclamar una millora de les condicions laborals del personal docent i de la qualitat de l’ensenyament. La convocatòria la fa bona part dels sindicats de l’ensenyament públic, que reclamen la reversió de les retallades i la recuperació de les condicions laborals de mestres i docents anteriors a la crisi econòmica. A aquest col·lectiu s’hi sumaran els professors universitaris, que celebraran el segon dia de mobilitzacions després que ja hagin sortit al carrer el dimecres. També protesten per la precarietat laboral, en una mobilització que neix de les queixes dels professors associats i que s’ha estès a la comunitat universitària, on ha trobat el suport dels estudiants. Pel que fa als metges, viuran la seva quarta jornada de vaga als ambulatoris i centres concertats.

El Departament de Treball ha dictat com a serveis mínims que hi hagi un docent per cada quatre aules d’Infantil i Primària. També hi haurà un professor per cada tres unitats d’Educació Especial, en aquest cas fins als 16 anys. Serà obligatori que hi hagi una persona de l’equip directiu per cada centre, un terç del personal de les llars d’infants i un terç dels monitors de menjadors i d’activitats complementàries, per una qüestió de seguretat. També hi ha una convocatòria de l’IAC que afecta tot el personal docent i no docent. A la jornada de vaga convocada per USTEC-STEs, ASPEPC-SPS, CGT i COS no s’hi han sumat CCOO i UGT.
Les vagues coincideixen amb una aturada de dues hores a l’administració pública

Finalment cal recordar que a les vagues convocades pel personal sanitari i el de l’educació s’hi ha de sumar l’aturada de dues hores que farà, també aquest dijous, la resta de l’administració pública, concretament de les dotze a les dues del migdia. Una de les principals reivindicacions és el retorn de les pagues extres pendents del 2013 i el 2014.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom