XV anys de la Magna Celebratio, XV anys de festival romà

0
864

El Museu de Badalona trona a celebrar el passat romà de Bétulo amb un festival que presenta al públic conferències, espectacles i demostracions de reconstrucció històrica, visites al patrimoni arqueològic i activitats i tallers per a tots els públics. Part d’aquestes activitats tindran lloc aquest mateix dissabte, 27 d’abril, durant tot el dia i diumenge al matí. L’edició d’aquest any, que coincideix amb l’exposició temporal, produïda pel Museu, Bacus, les màscares del déu, ens acostarà a aquesta divinitat i ens permetrà conèixer els seus atributs i cultes. Així diverses de les activitats que es programen giraran a l’entorn de Bacus, un dels déus més populars de l’antiguitat. A més, el festival romà celebra el seu quinzè aniversari, consolidat com un dels certàmens d’aquesta temàtica més complets de Catalunya. La Magna, amb diverses activitats, ha arrencat aquest mateix dijous i s’allargarà fins el diumenge al migdia.

Bacus, les màscares del déu

Bacus és una de les divinitats més conegudes del panteó romà. Déu de la rauxa, el frenesí i la passió desfermada és, sobretot, molt conegut per ser el déu i el protector del vi i del teatre. A Badalona es conserven testimonis molt interessants relacionats amb aquesta divinitat que descobrireu a l’exposicióon podreu veure també una selecció de peces, d’extraordinària qualitat, procedents de diferents museus catalans.

Jornades de cuina romana 

Alguns restaurants de Badalona elaboren plats inspirats en els  receptaris d’autors clàssics, com Apici, Columel·la i Pal·ladi.  El preu del menú oscil·la entre els 25 i els 30 €. Els establiments que participen a les jornades de cuina romana són Cerveseria 4 pedres, Can Frai i la Sargantana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom