Urbanisme aprova inicialment el pla de transformació de les Tres Xemeneies

1
2477
La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat inicialment aquest divendres el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’àmbit de les Tres Xemeneies. El projecte inclou la construcció de 1.844 pisos, dels quals prop de 738 seran protegits.
El PDU de les Tres Xemeneies afecta Sant Adrià de Besòs i Badalona, en un espai que la Generalitat considera “complicat però de gran potencial per la seva ubicació i característiques”. Per una banda, el pla proposa delimitar i ordenar un nou sector de 32 hectàrees situades al front litoral, a la franja compresa entre el ferrocarril i el mar, i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies. Al mateix temps, també planteja transformar un àmbit d’unes 98 hectàrees on ara hi ha magatzems i àrees industrials. El pla aprovat aquest divendres destina tant sòl per a usos residencials i com per a activitat econòmica. Al mateix temps, la Generalitat subratlla que es garanteix la dotació dels espais lliures, equipaments i infraestructures necessàries per connectar les zones urbanes properes amb el litoral. En paral·lel, el pla marca les directrius per transformar els sòls industrials propers, L’objectiu, apunta el Govern, és “promoure un barri mixt amb noves activitats, oficines, habitatge, zones verdes, equipaments eficients i d’alta qualitat”.

Canvis en les proporcions d’usos a la zona de les Tres Xemeneies
L’ordenació plantejada per al nou sector modifica la gestió del sòl prevista al Pla General Metropolità (PGM) vigent. Així, els sòls qualificats com a sistemes públics passen del 46% al 76%, mentre que els qualificats per a espais lliures públics passen del 15% al 31%. Al mateix temps, el PDU redueix el sostre màxim previst, passant de 314.351 m2 de sostre d’ús industrial a 295.000 m2 d’ús mixt d’habitatge i d’activitat econòmica. Pel que fa als usos residencials, el PDU preveu un sostre de 191.750 m2, dels quals reserva un 40% per fer habitatge de protecció oficial. Pel que fa al nombre d’habitatges, es calcula que se’n construiran 1.844, dels quals prop de 738 seran protegits.El PDU estableix que el sector s’ha d’executar pel sistema de reparcel·lació, si bé permet que s’executi per per fases. Amb l’aprovació inicial d’aquest divendres, el pla se sotmetrà properament a informació pública per a presentar-hi al·legacions abans de l’aval definitiu de la Comissió de Territori de Catalunya.

1 COMENTARI

  1. El Departament de Territori al servei dels interessos especulatius d’Endesa i del Banco de Santander.

    Volen posar 5000 veïns en zona inundable amb una densitat com l’Hospitalet i segregats de la trama urbana per la via del tren, el riu i el port de Badalona.

    Més informació a: 3xemeneies.cat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom