Un total de 48 persones dormen al carrer a Badalona

0
1289

Les últimes dades dels recomptes oficials en referència a les persones que dormen al carrer a la ciutat de Badalona notifiquen que un total de 48 persones passen les nits a la ciutat dormint als carrers. Aquestes dades són del tercer Recompte de persones sense llar de l’any 2021, que ho calcula la Taula Sense Llar de Badalona. L’últim recompte per comptabilitzar les persones que hi dormen es va fer la nit del 19 al 20 de maig de l’any 2021. Van ser més de 120 persones voluntàries les que van participar en el tercer Recompte impulsat per la Taula Sense Llar de Badalona.

Des d’aquesta organització, formada per diverses entitats socials com Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja del Barcelonès Nord, la Fundació Mambré, Sant Joan de Déu Serveis Socials i l’Ajuntament de Badalona, no només van fer el recompte de persones que dormen a la via pública, sinó que també van comptar un total de 299 persones que hi havia durant aquella nit en centres socials, pisos d’inserció, pensions i habitacions de re-lloguer, en espais que es consideren d’infrahabitatge o que viuen en habitatges inadequats com per exemple naus industrials.

El recompte es realitza a Badalona cada dos anys des del 2016. Es tracta d’un recompte quantitatiu: des de la mitjanit fins a les 2 de la matinada els més de 120 voluntaris i voluntàries es divideixen en 17 grups que van caminant per tots els carrers i espais de la ciutat de Badalona. Amb les restriccions per la COVID-19, no es va fer una trobada amb tot el voluntariat en un punt central com altres anys sinó que cada grup va quedar directament a la zona assignada. Amb tot, el recompte de persones sense llar a Badalona es fa cada dos anys, per tant, el següent es farà durant l’any 2023.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom