Un gran Laprovittola porta la victòria de la Penya

0
1313

Penya.cat
El Divina Seguros Joventut ha estrenat la segona volta del campionat amb victòria contra l’Herbalife Gran Canaria (88-75). Els verd-i-negres han patit durant el partit, però una versió estratosfèrica de Nico Laprovittola, que ha sumat 40 punts, i un molt bon tercer quart, han assegurat la victòria de la Penya.

El Joventut rebia a l’Olímpic un equip d’Eurolliga i, per tant, el partit no ha estat gens senzill. La igualtat ha estat la tònica dominant de tota la primera part: Tots dos equips s’han anat intercanviant l’avantatge constantment, especialment durant el segon quart, quan tots dos conjunts han enllaçat una sèrie d’atacs anotant triples – Nico Laprovittola n’ha convertit 3 en el primer temps –. Un bon moment verd-i-negre ha estat durant els primers minuts del segon quart (25-24), quan Neno Dimitrijevic ha liderat un parcial de 6-0 just després que el Gran Canaria hagués agafat cinc punts d’avantatge (19-24). El partit ha arribat al descans amb l’Herbalife tres punts per sobre i amb Laprovittola com a principal protagonista del Joventut, aleshores amb 13 punts i 9 de valoració, ajudat per Marko Todorovic (8 valoració).

A la represa, el Gran Canaria ha colpejat primer amb un triple d’Albert Oliver (36-42), però els verd-i-negres han contestat immediatament amb un parcial de 15-0 a favor (51-42), especialment gràcies als punts de Shawn Dawson (7), Laprovittola (6), i a la bona feina de tot el conjunt en l’àmbit defensiu. A partir d’aquest moment, els badalonins han continuat anotant de la mà de Laprovittola – ja amb 25 punts al final del tercer quart –, i també ha estat important Luke Harangody, que ha aportat punts valuosos en transicions ràpides.

L’últim quart ha començat amb una diferència de nou punts a favor (62-53), que ha eixamplat Conor Morgan amb un triple (65-53), però els visitants han reaccionat amb un parcial de 3-13 que ha posat emoció al duel (68-66), però no ha estat un problema per a Laprovittola, que s’ha carregat novament l’equip a les espatlles i ha continuat anotant de totes les maneres – sobretot triples –, per tancar l’onzena victòria del Divina Seguros Joventut. L’argentí, que no fallava absolutament res (70% en tirs de camp), ha rebut càntics de “MVP! MVP!” per part de l’Olímpic, en la que ha estat una nit histórica.

Els 40 punts de Laprovittola l’han portat a sumar 34 de valoració. Per la seva part, Shawn Dawson ha aconseguit 18 dígits de valoració, 11 punts i 7 rebots.Foto: Penya.cat / David Grau