Un canvi de mètode doble els morts per coronavirus a Catalunya: 7.097 morts

0
1082
Un canvi en la manera de comptar les víctimes de la Covid-19 ha disparat aquest dimecres, a darrera hora, la xifra a Catalunya. El Departament de Salut fa ara el recompte amb la informació diària que faciliten totes les funeràries del territori, que des del principi de la crisi situen les defuncions en 7.097, sumant les persones que han mort en centres sanitaris, en residències, en centres sociosanitaris o als seus domicilis. Hi ha prop d’un miler de víctimes que no es poden classificar en cap grup, probablement de les primeres i per manca de dades, però també se sumen perquè sí se sap que han mort per covid-19. Les xifres oficials, però, les que es continuaran enviant al Ministeri de Salut, són les de morts en centres sanitaris, ahir 3.756 i avui 3.855, 99 més. Altres novetats que ha comportat el canvi comptable són que a partir d’ara es pot oferir el nombre de casos possibles d’infecció de coronavirus, segons la sospita clínica comunicada per qualsevol professional facultatiu, tant a residències com a fora d’elles. Són 55.457 casos possibles. El nombre de casos positius confirmats és aquest dimecres de 39.375, per la qual cosa, les dues xifres sumen un total de 94.832 casos.
D’altra banda, des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 2.798 persones han estat ingressades de gravetat, actualment són 1.307. A més, del nombre total de positius arreu del país, 5.712 són professionals sanitaris i 5.755 professionals de residències. També hi ha hagut 17.297 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb covid-19.
Pel què fa a les residències de gent gran, un total de 5.229 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 7.069 són casos sospitosos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom